2020 yılı engelli memur alımı bekleyen adaylara müjdeli haber geldi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı  tarafından ve Cumhurbaşkanlığı Bütçe Başkanlığından açıklanacak olan kadro ihdaslarının ardından AÇSHB engelli personel tercih süreci başlayacak. Öncesi kamu kurumlarını hangi kadrodan ne kadar alım yapacağını bildirmesi bekleniyor. Onbinlerce aday başvuru sürecini başlamasını ve kendi alanlarında da kadro ayrılmasını beklemekteler.

EKPSS SINAVI TARİHİ NEDİR? Pandemi süreci nedeniyle ÖSYM sınav takviminde ertelemeler olmuştu. EKPSS sınavları başvurusunun Şubat ayında yapılmasının ardından 11 Ekim 2020 tarihinde adaylar sınava alınacaklar. 

ENGELLİ MEMUR ALIMI TERCİH TARİHİ NEDİR? Atamalar için 2020 EKPSS kura başvuruları da 10 ile 11 Kasım tarihleri arasında alınacak.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Kamu kurumlarında engelli memur alımı başvurusu yapmak için açıklanan kadroların genel başvuru şartlarına sahip olmak, T.C. vatandaşlı olmak, 18 yaşını tamamlama bir meslek yada sanat okulu bitirenler için 15 yaşını bitirip TMK'nın 12. Maddesine göre rüşt kararı almak gerekli olacaktır. Güvenlik ve arşiv araştırmasının olumlu olması, kamu haklarından mahrum olmamak, TCK 53 maddesindeki suçlardan hüküm olmamak, 657 sayılı DMK'nın 48. maddesindeki genel şartları taşımak, yönetmelik kapsamında engellilik durumu yüzde 40 ve üzeri çalışabilir olmak gerekmektedir. Hangi kadrolarda alım yapılacak henüz belli değil. AÇSHB'na bildirim yapan kurumlar ihdas edilen kadroların ataması yapılacak.

ATAMA BEKLENDİĞİNİZ KADROYU HANGİSİ? YORUM OLARAK PAYLAŞABİLİRSİNİZ.!

Editör: TE Bilisim