Ekonomi Bakanlığı Ekim ayının ilk haftasında yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesine 30 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacağını belirtti. Ekonomi Bakanlığı bünyesine 30 kişilik boş kadro ile,  İktisat, 6 uluslararası ilişkiler, 4 İşletme, 4 Kamu Yönetimi, 4 Hukuk ve 4 Endüstri Mühendisili alanlarında Dış Ticaret Uzmanı alımı yapacaktır. Başvuruların 16 Ekim 2017 tarihi itibari ile başlamış olup artık sona ermektedir. Başvuru için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak olup, adayların KPSS puan sırasına göre de sınav yapılacaktır.

Adaylar başvurularını yaptıktan sonra 06 Kasım 2017 tarihinde, Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılacak olan duyuru ile sınava katılıp katılamıyacaklarını öğreneceklerdir. Buna göre duyuruda adı geçen adaylar ise 18 Kasım 2017 tarihinde saat 10:00 ile 15:00 saatlerinde Ankara'da SInava katılacaklardır.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI NELERDİR?

Adaylar Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılacak olan Dış Ticaret uzman Yardımcısı alım sınavına başvuru yapabilmeler için, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sınavın yapılcağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, ilgilin alanlardan en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerden mezun olmak veya bunlara denkliği olan yurtdışı üniversitelerinden mezun olmak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 80 puan almış olmak ve ÖSYM tarafından gerçekleştirilen son iki yıl içerisindeki Yabancı Dİl Sınavından en az B Düeyinde puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Ekonomi Bakanlığı bünyesine 30 kişilik kadro ile alım yapacağını belirtti ve İlanın başvuruları 16 Ekim 2017 tarihi itibari ile başlamıştı. Buna göre adaylar başvurularını en geç 27 Ekim 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri şarttır. Başvurular “www.ekonomi.gov.tr” internet adresi üzerinden yapılacak olup, şahsen ve posta yoluyla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar ise Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirler.

Editör: TE Bilisim