Komiser yardımcısı alımları yapılacak. Emniyet Genel Müdürlüğüne toplamda 3 Bin komiser yardımcısı alımlarında 300 Kadın komiser yardımcısı alınacağı belirtildi.

2018-2019 Eğitim ve Öğretim döneminde emniyet mensubu olmayanlar arasından yapılacak alımlarda başvuru tarihileri de belli oldu. Buna göre Lisans mezunu olan ve yurt dışı Lisans mezunu olup denkliği alan ve başvuru koşullarını sağlayan adaylar için ön başvuru tarihi 6 Eylül tarihinde alınmaya başlanacak. Ön başvurular 13 gün sürecek 19 Eylül tarihinde tamamlanacak.  

BAŞVURU ŞARTLARI;

EGM Komiser yardımcısı alımlarında başvuru şartları şöyle; T.C. Vatandaşı olmak, Lisans mezunu olmak veya yurt dışı yükseköğrenim kurumlarından mezun olup, YÖK tarafından denkliği bulunan, 2017-2018 KPSS P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, (şehit yakını ile vazife malullüleri eş çocukları için 63 puan almış olmak) 18 yaşını tamamlamış olmak (yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş geçerli olacak) Yaş üst sınırında ise 1 Ocak tarihi itibari ile 30 yaşından gün almamış olmak, (01.01.1989 ve sonrası) sağlık şartlarını taşımak, silah bulundurma ve silah ile görev yapmaya hukuki engeli bulunmamak, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53. maddesinde belirtilen suçlardan hüküm giymemiş olmak kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak, herhangi bir nedenle polislik mesleğinden çıkartılmış olmamak (sağlık yönetmeliği hükümleri hariç)alkol uyuşturucu uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görüyor olmamak ya da daha önce tedavi görmüş olmamak, başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye üye bulunmamak, güvenlik soruşturmasından ve arşiv araştırmasından olumlu almak, askerlik ile ilişiği bulunmamak, terör örgütü ile bu örgütlerin uzantılarının eylemlerine toplantılarına yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak, adayın kendisinin ve evli ise eşinin başvuru şartlarında belirtilen suçlardan adli ve idari soruşa veya kovuşturma devam ediyor olmamak, idari yaptırım uygulanmamak, hüküm giymiş olmamak. Başvuru kılavuzu Polis Akademisi resmi internet sitesinden duyurulacaktır. Diğer başvuru şartları için mutlaka başvuru şartları incelenmelidir.

3 Bin komiser yardımcısı alımları için Polis Akademesi resmi internet sitesi üzerinden duyuru yayımlanması bekleniyor.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim