Trafik güvenliğini sağlayan emniyet teşkilatında görevli trafik polisleri,  karayollarında denetimler yaparak pek çok mal ve can kaybına önlemek için canla başla çalışmakta. İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU geçtiğimiz günlerde katılmış olduğu trafik değerlendirme toplantısında Trafik Polisi ihtiyacı doğrulusunda toplam trafik polisi sayısını 26 Bin'e çıkartacaklarını aktardı. Mevcut olan 21 Bin polis sayısına ihtiyaç olan 5 Bin alım 2018 yılı içerisinde yapılacak. Trafik polisi olmak isteyen adaylar, trafik polisi nasıl olunur sorusunu yönetmekteler. 

TRAFİK POLİSİ OLMAK İÇİN;

İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne  bağlı olarak çalışan trafik polisleri Polis Meslek Yüksek Okulundan ve Polis Meslek Eğitim Merkezinden mezun olarak polislik mesleğine adım atan görevliler arasından 1 aylık trafik polisi kursu tamamlamaları sonrasında görev alabilmektedirler.  Emniyet Genel Müdürlüğünde pek çok birim bulunmaktadır. Trafik polisleri de Trafik Şube’ye bağlı olarak çalışırlar.

TRAFİK POLİSİ ALIMLARI NE ZAMAN?

5 bin trafik polisi alımları için henüz bir takvim belirlenmedi. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklanan rakamlarda 5 bin daha trafik polisi alımı olacağı anlaşılmıştı. Bu alımların 2018 yılı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Trafik polisi ihtiyacını gidermek için mevcut olan polisler arasından 1 aylık trafik eğitimlerini tamamlamaları şartı ile alınacağı gibi yeni yapılan polis alımlarından da olabilecektir.

Editör: TE Bilisim