Emniyet personelleri içerisinden komiser yardımcısı alımlarının yapılması bekleniyor. Bilindiği gibi 2018 komiser yardımcısı ilanları ile 3 bin 500 kişilik ilan açıklanması bekleniyor. POMEM 2018 - 2019 eğitim ve öğretim dönemini alımları ne zaman? Emniyet Genel Müdürlüğünün belirlediği başvuru şartlarını taşıyan adaylar arasından alım yapacak. 

Başvurularda yaş şartında 45 yaşından gün almamış ve görev yaptığı emniyet hizmetinde 2 yılı doldurmuş olan polis memurları arasından başvuru alınacak. Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden yapılacak olan alım duyurusunda kadın ve erkek komiser yardımcısı alınacak. 

KOMİSER YARDIMCISI ALIMI NE ZAMAN?

Daha önce Polis Akademisi konu ile ilgili duyuru yayımlamıştı. Yapılan duyuruların ardından 1 ayı geçkin süre geçmesine karşın adaylar alım ilanın açıklanmasını bekliyor. Lisans mezunlarının yapacağı başvurularda kadın komiser yardımcısı kontenjanı için 350, erkek komiser yardımcısı için 3 bin 150 kontenjan ayrılacak. Başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden alımlar gerçekleşecek.

Toplamda 3 bin 500 komiser yardımcısı alımlarına ilişkin yeni açıklamanın 22 Temmuz tarihinden sonra yapılması bekleniyor. 

Komiser yardımcısı ilanından anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

Mobil uygulamayı indirmek için tıklayın

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim