Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesine alımı yapılacak olan çarşı ve mahalle bekçisi için takvim biraz uzayabilir. Geçtiğimiz aylar itibariyle bekçi alımı için Resmi Gazete' de 10 bin bekçi kadro ihdası gerçekleştirilmişti. Bizler de bu bilgiyi sizlere ulaştırmaya çalışmış, ilanın yayımlanacağını düşündüğümüzden alımların yakın bir zaman içerisinde yapılabileceğini söylemiştik. İlgili alım süreci için Mart ayını işaret etmiş ve isinolsa.com ekibi olarak Mart ayı itibariyle bu ilanların kamuoyuna duyurulabileceğin değinmiştik.

10 bin 500 bekçi alımı olarak aktarıldı

10 bin kadro ihdası yapılan bekçi kadrosu içi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından, bekçi alımındaki kadro sayısının 10 bin 500 olduğu ifade edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ayrıca, bekçi alımının tüm vilayetlere dağıtılacağını aktarmıştı. Bekçi alımıyla alakalı bu açıklamalar dahilinde de yüzbinlerce kişi tarafından meraklı ve heyecanlı bekleyiş süreci başlamıştı.

10 bin 500 çarşı ve mahalle bekçisi alımı (EGM) tarihi gecikebilir

Daha önceden devam eden alımlar, mevcut işlemlerinin tamamlanamayışı gibi nedenlerden dolayı alımların Mart ayı sonuna sarkabileceği düşünülmektedir. İller tarafından gönderilecek bilgilerle, bekçi ihtiyaçları belli olacak ve bu talepler değerlendirilecek. Dolayısıyla EGM tarafından da bu kadroların vilayetlere göre dağılımları sağlanacak. Bu süreçler de göz önüne alınarak ilanın çıkma tarihinin biraz gecikebileceği düşünülmektedir. EGM 10 bin 500 çarşı ve mahalle bekçisi alım ilanı yayımlandığı anda mobil uygulamalarımız aracılığıyla bildirim alarak ilk siz haberdar olmak için, uygulamalarımızı Android ve iOS cihazlarınıza yüklemeyi unutmayınız.

Uygulamalar için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim