İçişleri Bakanlığı EGM lise mezunu polis alımında kaç PMYO, POMEM, PAEM, PÖH alımı yapılacak?  2018 yılı merkezi bütçe görüşmeler ile bakanlıkların personel alım sayıları belirlendi. İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü geçtiğimiz yıl personel ihtiyacını gidermek için lise mezunu polis alımları yaptı. Tüm Türkiye genelinde personel ihtiyacının giderilmesinde 2018 yılında da lise mezunu ve kpss şartı olmadan polislik alımlarının yapılması bekleniyor.  Polis alımları için Akademi başkanlığı başvuru şartlarını belirleyerek duyuru yapmakta. En çok merak edilen sorular arasında, 2018 yılında kaç polis alımı yapılacak? Lise mezunu polis alımları ve KPSS’siz polis alımları yapılacak mı? Bazı detaylar belli olmaya başladı.

2018 POLİS ALIMLARI

2018 yılında çok sayıda POMEM ve PMYO’lara alımlar yapılması bekleniyor. Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak yaptığı açıklamaya göre toplamda 56 bin 500 mezun olduğunu ve bu rakamın 2018 yılının tamamlanması ile 85 bine çıkmasının hedeflendiğini aktardı. Geçtiğimiz yılda yapılan polis alımlarının 13 bin olduğu düşünülürse 2018 yılında alınacak olan polis sayısı 16 bin civarında olacak. Polis Özel harekât alımlarında ise ciddi bir kadronun ayrılması bekleniyor. 2018 yılında 10 bine kadar PÖH alımı yapılabilir.

KPSS’siz POLİS ALIMLARI

Daha önce sadece POMEM ve PMYO’dan seçilerek alınan Polis Özel Harekât alımlarında lise mezunu ve kpss şartı aranmadan başvuru yapılabilecek. Geçtiğimiz yıl çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ile bu mümkün hale gelmişti. Aranacak yaş şartlarında ise 1993 ve sonrası doğumlular ile 2000 yılı ve öncesi tarihlerde doğanlar başvuru yapabilecek. PÖH alımlarında kazanan adaylara daha sonra POMEM’de eğitimden geçirilecekler. Başvurulara ilişkin ilanlar yayımlanır yayımlanmaz işin olsa ekibi olarak sitemizden diğer başvuru şartarını paylaşacağız.

2018 yılında POMEM alımlarının Şubat ya da Mart ayında diğer alımın ise Temmuz ya da Ağustos ayında olması bekleniyor. PMYO alımlarının ise TYT sınavı sonrasında olması bekleniyor.

Polis alımlarında olmasını istediğiniz genel ve özel şartları yorum yaparak paylaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim