Kamu kurum ve kuruluşlarına başvurularda merkezi sınavlarda yani KPSS'den belirli puan almak gerekmektedir. Buna göre adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı düşük olan adaylar için bir çok kuruma alımlar için başvuru yapma imkanı olmamaktadır. Bazı kurumlar ise başvurularda baraj puanını düşük tutmakta, 50-60-65 KPSS puanlarına sahip olan adaylardan başvuru almaktadır. İşin olsa ekibi olarak düşük KPSS'si olan adaylara yönelik olarak yapılan alımları aktarmak istiyoruz.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Kamu kurumlarında memur olmak için başvuru yapacak olan adayların başvurularda bazı genel şartları taşımaları gerekiyor. Yaş şartında 18 yaşını tamamlamış ve 19 yaşından gün almış adaylar memur alımlarına başvuru yapabilirler. Başvuru yapılan pozisyonlarda istenilen eğitim şartları da diğer alım şartlarından bir tanesidir. Lise, ön lisans yada lisans mezunu olan adaylar kurumların istediği diğer özel başvuru şartlarına sahip olmaları istenilmektedir. Alım yapılacak kurumları aktarmak gerekirse;

Belediyelere çok sayıda zabıta memuru, itfaiye eri istihdamı yapılacak. Başvuruları devam eden alımlardan İstanbul Fatih Belediyesine faklı kadrolarda 30 memur alımı yapılacak. Adaylar 5 Kasım tarihinden itibaren başvuru yapacağı alımlar için 11 Kasım tarihi son gün olarak açıklandı.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Kamu Denetçiliği kurumuna memur alımları yapılacak ve uzman yardımcısı alımlarında 15 kişi istihdam edilecek. Adaylar 22 Ekim tarihi itibari ile alımlara başvuru yapabilecekler. Son gün ise 5 Kasım olarak açıklandı.

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri alımlarında ise 31 Ekim tarihine kadar memur alımı başvuruları devam etmekte. 6 Uzman yardımcısı istihdamı için adaylar aşağıdaki bağlantıdan detayları öğrenebilirler.

Diğer Belediye Personel alımlarından bir tanesi de Burdur Belediyesi oldu. İlkokul mezunu olarak KPSS şartı olmadan personel alımı yapacak. İtfaiye eri, güvenlik görevlisi, büro personeli temizlik görevlisi, şoför operatör kadrolarındaki alımlar devam etmekte. Alım yapacağı personel sayısı da 29 olarak açıklandı. Adaylar 30 Ekim 2018 tarihine kadar başvurularını tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Detaylar için tıklayın

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim