Kamuya Memur alımı ve personel alımı yapan onlarca kamu kurumu var. Binlerce personel alımı yapılıyor ve adaylar başvuru şartlarını taşımaları durumunda bu ilanlara başvuru yaparak hayellerine kavuşuyor ve iş sahibi oluyorlar. Buna göre bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu bünyesindeki eksikliği gidermek için farklı pozisyon ve niteliklerde binlerce kişilik kadro ile alım yapıyorlar.

Bünyesine memur alımı ve personel alımı yapan kurumlar bu yönde adaylardan genel ve özel şartlar arıyor ve adayların bu şartları taşımaları durumunda sözlü/yazılı olarak mülaka yapılıyor. Adayların bu Giriş sınavına katılabilmeleri için ise Kamu Personeli Seçme Sınavından almış oldukları puan göz önünde alınarak bir değerlendirme yapılıyor ve değerlendirme sonucunda adaylara duyuru ile bildirilerek sınavın yeri, saati ve zamanı bildiriliyor. 

HANGİ KURUMLAR DÜŞÜK KPSS PUANI İLE ALIM YAPIYOR?

Yayımlanmış olan ilanlara göre 4 kamu kurumu farklı pozisyonlarda olmak üzere yüzlerce kişilik kadro ile alım yapıyor. Buna göre, Milli Savunma Bakanlığı, Tarım Kredi Kooperatifleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Güneykaya Belediyesi alım yapıyor. Bu kurumlar Düşük KPSS Puanı İle Alım yapıyor. Yani 50 KPSS puanı ile ve 60 KPSS puanı ile toplamda 606 memur alımı ve personel alımı yapıyor.

Milli Savunma Bakanlığı toplamda 523 kişilik kadro ile farklı pozisyonlarda Mühendis alımı yapıyor. Jandarma Genel Komutanlığı yayımladığı ilana göre 37 Kişilik boş kadro ile JGK  ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi toplamda 37 kamu personeli alıyor. Tarım Kredi Kooperatifleri ise, 45 kişilik boş kadro ile Kooperatif görevlisi ve Ziraat Mühendisi pozisyonlarında alım yapıyor. Güneykaya Belediyesi ise, 1 Veri Hazıalrma ave Kontrol İşletmeni alımı yapacak.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Kamu kurumları adaylardan genel olarak bazı nitelikler aramakta. Buna göre adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranacak.

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL NİTELİKLER:

Yukarıda geneş nitelikleri yerine getiren adaylardan ayrıca, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, 2018 yılında ÖSYM tarafından gerçekleştirilmiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise Mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 50 puan veya en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca alım yapılacak ilgili pozisyona göre belirtilen eğitim seviyesini tamamlamış olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR VE İLANLARIN DETAYLARI:

İlgili kurumlar için başvurular başlaış olup kurumlar atrafından belirtilen son başvuru tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Buna göre MSB içi en geç 21 Aralık 2018 tarihine kadar, Jandarma için en geç 26 Aralık 2018, Tarım Kredi Kooperatifleri için en geç 28 Aralık 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Aşağıda ilgili ilanlara ulaşabilirsiniz. 

Eğer bunlar gibi ilanlara ulaşmak istiyorsanız ve anında ilanlar yayımlandığında bildieim almak istiyorsnız İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında ilanlardan haberdar olabilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Tarım Kredi Kooperatifleri 45 Memur Personel Alım İlanı Yayımladı! KPSS 60 Puan ve KPSS'siz

MSB 2018 Yılı KPSS 60 Puan İle 523 Memur Personel Alım İlanı Yayımladı! Kadrolar ve Şartlar Nedir?

Jandarma KPSS 50 ve 60 Puan İle 37 Sivil Memur Alımı Başvuru Kılavuzu! Kadro Dağılımı

KPSS En Az 60 Puan İle VHKİ Memuru Alım İlanı Yayımlandı!

Editör: TE Bilisim