Kamuya yeni ilanlar yayımlandı. Ülkemizdeki bir çok adayın beklediği ilanlar yayımlandı ve kamuya düşük KPSS puanı ile alım yapılıyor. Binlerce aday KPSS sınavına katılıyor ve malesef bazıları düşük KPSS Puanı alıyor ve başvuru yapacak kurum veya kuruluş arıyorlar. Hiç merak etmeyin, İşin olsa ekibi olarak sizlerin yanınızdayız ve Kamuya Düşük KPSS puanı ile alımlar hakkında ilanları sizlerle paylaşacağız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Söz konusu ilanlara başvuru yapacak adaylar başvurularına başladılar. Adayların başvuru yapabilmeleri için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, En az lise mezunu olmakla beraber ön lisans veya lisans mezunu olmak, herhangi bir sağlık problemi olmamak gibi şartlar aranıyor.

Ayrıca bu ilanlara başvuru yapabilmek için adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 veya 60 puan almış olmaları gereklidir.

ALIM YAPACAK KURUMLAR VE DETAYLARI:

Adalet Bakanlığı: Bakanlık 12 bin 713 kişilik memur alımı ilanından sonra yeni ilanlar yayımladı ve KPSS en az 60 puan ile Çözümleyici ve Mütercim alacağını ilan etti. Mütercim pozisyonu için 7 adet İngilizce, 2 adet Fransızca ve 1 adet Arapça olmak üzere toplamda 10 kişi alacağını ve bu adaylardan KPSSP3 puan türünden almış olmak şartı arayacağını ilan etti. Mütercim alımı detayları için Buraya Tıklayınız.

Adalet Bakanlığının bir diğer ilanına göre ise 17 kişilik kadro ile çözümleyici alımı yapılacağı ilan edildi. Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatına, Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü ne 1. Grup 10 Çözümleyici ve 2. Grup 7 Çözümleyici olmak üzere toplamda 17 kamu personeli alımı yapacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız. Ancak tekrar belirtiyoruz ki 12 bin 713 personel alımı kpss 70 puan ile yapılıyor. Çözümleyici ve Mütercim alımları farklıdır. Yine de adalet bakanlığının 12 bin 713 memur alımı ilanına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Kültür ve Turizm Bakanlığı: Kültür bakanlığı geçtiğimiz gün bünyesine 56 kişilik kadro ile alım yapacağını ilan etmişti. Alımların bir çoğu KPSS 60 puan ile yapılıyor. geri kalanları ise Kura ile yapılacak. Bu bağlamda bakanlık 56 kişilik boş kadro ile 23 Temizlik Elemanı, 3 Kapıcı - Kaloriferci, 15 Şoför (Yolcu Taşıma), 13 Güvenlik Görevlisi, 1 Aşçı ve 1 Yer Gösterici alımı yapılacak. Adayların KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa: İstanbul üniversitesi 3 kişilik boş kadrosu ile Diğer Sağlık Personeli alımı yapılacak. Adayların giderleri Döner Sermaye bütçesinden karşılanacaktır. Ayrıca adaylardan 2018 Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olmalıdır. 2018 KPSS-P3, P93 ve P94 puan türleri esas alınacaktır. başvurular en geç 20 Temmuz 209 tarihleri arasında gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Namım Kemal Üniversitesi: Üniversite toplamda 97 kişilik kadro ile, 80 Hemşire, 5 Ebe, 5 Sağlık Teknikeri, 1 Laborant, 1 Fizyoterapist ve 5 Büro Personeli olmak üzere 97 kişi alınacak. Adaylardan 2018 Yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP3 ve lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartı aranacak. Başvurular en geç 20 Temmuz 2019 tarihine kadar devam edecektir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.