Devlet Personel Başkanlığı resmi internet adresi üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre memur kadroları ile KPSS-A ve KPSS-B kapsamında memur alımı yapılacak. Söz konusu 5 farklı kamu kurumu farklı pozisyonlarda alım yapacak olup bazı ilanlar için adaylardan KPSS şartı aranıyorken bazı ilanlar için de KPSS şartı aranmayacak. peki alım yapacak kamu kurumları hangileridir? Kimler başvuru yapabilir? Hangi pozisyonda alım yapılacak? İşte detaylar.

KPSS'Lİ KPSS SİZ MEMUR ALINACAK!

Eylül ayı itibari ile yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya KPSS puanı ile veya KPSS puanı olmadan memur alımları yapılacak. Bu kapsamda alım yapacak kamu kurumları adaylardan KPSS dışında bazı nitelikler talep ediyor ve nitelikleri yerine getiren adayların başvurularını kabul edilyor. 

Bu kapsamda 3 Kamu kurumu adaylarda KPSS şartı aramıyorken 2 kurum ise adaylardan KPSS şartı arayacak. Bu kapsamda adayların başvuru yapabilmeleri için Lise mezunlarından KPSSP94, Ön Lisans mezunlarından KPSSP93 ve Lisans mezunlarından KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak.

MEMUR (KPSS - A) İLANLARI

Devlet Personel Başkanlığı üzerinde yayımlanan ilanlara göre Memur KPSS-A kapsamında 4 kamu kurumu memur alımı yapacağını ilan etti. Bu yönde İçişleri Bakanlığı, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, TÜBİTAK ve Tasarruf mevduatı Sigorta Fonu Başkanlığı olmak üzere farklı kurumlar farklı pozisyonlarda memur alacak. Aşağıdan ilanların detaylarına ulaşabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı: İçişleri Bakanlığı tarafından 100 kişilik boş kadro ile 2019 yılı Kaymakam adayı alımı yapacağını ilan etti. Bu yönde, takvim yayımlayan ÖSYM başvuru tarihleri ve sınav tarihleri hakkında da bilgi verdi. Ayrıca başvuru için kılavuz Devlet Personel Başkanlığı tarafından ilan edilmiş olup tüm detaylar paylaşıldı. Adaylardan KPSS şartı aranmıyor ancak 35 yaşını doldurmamış olmak, üniversite mezunu olmak ve diğe rözel nitelikler aranacak. Başvurular 19 Eylül 2019 tarihinde başlayıp en geç 25 Eylül 2019 tarihine kadar yapılması isteniyor. İlan hakkında detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi: Üniversite 14 farklı personel kadrosu ile 18 kişilik boşluk ile kamu personeli alımı yapacağını ilan etti. Bu kapsamda, 18 kişilik boş kadro için, 4 temizlik Görevlisi, 2 Güvenlik Görevlisi, 2 İnşaat Ustası, 1 Bahçıvan, 1 Fırıncı, 1 Makine teknisyeni, 1 Makam Şoförü, 1 Şoför, 1 Isıtma ve Havalandırma Operatörü, 1 Teknik Bakım Elemanı, 1 Mobilyacı, 1 Arşiv Destek Elemanı ve 1 Bilgisayar Teknojileri Teknisyeni olmak üzere toplamda 14 kadro ile personel alımı yapılacak. Adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden en geç 13 Eylül 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

TÜBİTAK: Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu bünyesine KPSS şartı olmaran 1 kişilik boş kadro ile uzman-uzman yardımcısı pozisyonunda alım yapacak. Başvurular en geç 26 Eylül 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. İlanın tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanlığı: TMSF bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 35 kişilik boş kadro ile 5 (Beş) adet Fon Denetçi Yardımcısı, 15 (Onbeş) adet Fon Uzman Yardımcısı ve 15 (Onbeş) adet Fon avukatı alımı yapacak. Alımı yapılacak 35 memur kadrosu için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak ve adaylara Taban 75 ve 70 KPSS puanı şarrtı aranıyor. Detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

MEMUR (KPSS-B KURUMSAL) İLANLARI

DPB yayımladığı ilanlara göre kamuya KPSS - B kurumsal olarak bir belediye memur alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda Azdavay Belediyesi bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere  1 kişilik kadro ile itfaiye eri alımı yapılacak. Bu kapsamda Taban puanı 55 olan ve lise mezunu olan erkek veya kadın adaylar başvuru yapabilecekler. Söz konusu ilana başvurular 15 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlayacak ve en geç 27 Eylül 2019 tarihine kadar başvuruların yapılması gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim