Devlet Personel Başkanlığı resmi internet adresi üzerinde ilanlar yayımlandı. Yayımlanmış olan ilanlara göre farklı pozisyonlarda ve niteliklerde toplamda 11 bin 725 kişilik kadro ile alım yapılacak. Peki alım yapacak kurumlar nedir? Kimer başvuru yapabilir? İşte detaylar.

Aralık ayı itibari ile kamuya memur alımları için ve personel alımları için ilanlar yayımlanıyor. Yayımlanan ilanlara göre toplamda 11 bin 725 kişilik kadro ile farklı kategorilerde alım yapılacak. Söz konusu ilanlara başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecekler.

HANGİ ALANLARDA ALIM YAPILACAK?

DPB üzerinde yayımlanan ilanlara göre kamuya alım yapılacak alanlar, Memur ( KPSS - A ), Memur ( KPSS B Kurumsal ), Memur ( KPSS B Merkez ), Sözleşmeli Personel, Akademik Personel, Sürekli işçi alanlarında alım yapılacak. En fazla alım sayısı ise sözleşmeli personel kadrolarında yer alıyor.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

DPB üzerinde yayımlanan ilanlara sadece başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecek. Bu doğrultuda adaylardan bazı genel ve özel nitelikler talep edilmekte. Genel olarak adayların 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindesindeki şartları taşıyor olmaları gereklidir. Özel olarak ise, Eğitim, Yaş, KPSS, YDS, gibi nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

GENEL ŞARTLAR:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

Eğitim Şartı:

Adayların eğitim olarak en az ilkokul mezunu olmaları gereklidir. Bu kapsamda Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek. Ön Lisans ve Lisans mezunları için alımlarda ilgili kadro için gerekli bölümlerde eğitim alınmış olması gerekmektedir.

KPSS Şartı:

Adaylardan 2018 veya 2019 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınasında Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan alınmış olması gereklidir.

KPSS'siz Alımlarda Yapılıyor!

KPSS şartı ile yapılan alımlarda adayların mutlaka KPSS puanına sahip olmaları gereklidir. Ancak bazı kamu kurumları KPSS şartı aramaksızın personel alımı gerçekleştiriyor.

YDS Şartı:

Yabancı dil gerektiren pozisyonlar için adaylardan ÖSYM tarafından yapılmış olan Yabancı Dİl Sınavından ilgili dile göre puan almış olmak şart ıaranır.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK?

DPB'de yayımlanan ilanlara bakılacak olunursa, Farklı üniversiteler, bakanlıklar ve kurumlar yer alıyor. Bu doğrultuda, Galatasaray Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit üniversitresi, Sağllık Bilimleri Üniversitesi, Tarsus Ünivrsitesi, Ankara Üniversitesi, TÜVASAŞ, Selçuk Üniversitesi, Aksaray üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitresi, Isparta Uygulamalı Blimler üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, Sağlık Bakanlığı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, İstanbul üniversitesi gibi kurumlar alım yapacak.

Ayrıca Devlet Personel Başkanlığı üzerinde 2828 Sayılı Kanun Kapsamında en az ilkokul mezunu 1561 memur alımı yapılıyor. İlgili ilana ulaşmak için Buraya Tıklaynız.

ALANINA GÖRE MEMUR VE PERSONEL ALIMLARI:

MEMUR (KPSS - A) İLANLARI

 MEMUR (KPSS-B KURUMSAL) İLANLARI

SÖZLEŞMELI PERSONEL İLANLARI

 AKADEMIK PERSONEL İLANLARI


İLANLARA BAŞVURULAR:

Söz konusu memur personel alımı ilanları Devlet Personel Başkanlığı resmş internet adresi üzerinde yayımlanmış olup bir çoğunun başvuru süreci başlamıştır. Adaylar başvurularını ilgili kurumlara şahsen veya İnternet ortamında yapabilirler. Bu kapsamda ilgili ilanlara DPB üzerinden ulaşabilirsiniz.

DİĞER MEMUR VE PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA