Devlet Personel başkanlığı tarafından yeni ilanlar yayımlandı. Ülkemizde bulunan bir çok kamu kurumu ve kamu kuruluşları tarafından gelmiş olan ilanlara göre kamuya memur alımları yapılıyor. Bu kapsamda adaylar başvuru yapabilmeleri için bazı nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. İşin Olsa ekibi olarak hazırladığımız bu haberimizde ilanlar hakkında tüm detaylara ulaşarak başvurularınıza başlayabilirsiniz.

KPSS - B KURUMSAL MEMUR ALIMLARI:

Yukarıdaki Görselde de göreceğiniz gibi Devlet Personel Başkanlığ tarafından Memur ( KPSS-B Kurumlsa ) memur alımı ilanlarına göre kamuya, Sivas Cumhuriyet üniversitesi, Milli Savunma bakanlığı ve Tübitak tarafından memur alımı yapılacağı görülmektedir. Söz konusu ilanlar 18 Eylül 2019 tarihi ile 26 Eylül 2019 tarihleri arasıdda ilan edilmiş olyp başvuru süreci başlamıştır. Ayrıca bu memur alımı ilanları için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmamaktadır.

KPSS - A MEMUR ALIMI İLANLARI:

Memur ( KPSS - A ) alım ilanlarına göre 5 kamu kurumu tarafından alım yapılacak. Bu yönde kamu Gözetimi Kurumu, Şırnak Üniversitesi, KGK Bağımsız Denetçi Alımı, Sermaye Piysası Kurumu ve Tasarruf Mevduatu Sigorta Fonu Başkanlığı tarafından memur alımları yapılacak. Söz konusu ilanlar için adaylardan 2018 veya 2019 yıllarnda yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

KİMLER MEMUR ALIMI İLANLARINA BAŞVURU YAPABİLİR?

Kamuya yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylar bazı nitelikeri taşıyor olmaları gereklidir. Adaylardan aranan bazı nitelikler ise, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren ilgili bölümlerindne mezun olmuş olmak, 35 yaşından büyük olmamak gibi şartları taşıyan kadın veya erke kadaylar başvuru yapabilecekler.

BAŞVURULAR:

İlgili ilanlar için bazılarında başvuru süreci başlamıştır. Adaylar başvurularını kurumların belirttiği tarihler arasında gerçekleştirmeleri gereklidir. Bu bağlamda ilanlar Eylül ayında yayımlanmış olup başvuruları Ekim ayı içerisinde de devam edecektir. Söz konusu ilanlara ulaşmak için ve Ekim ayı için tüm ilanları incelemek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim