Ekim ayının ikinci haftası Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanından gelen açıklamaya göre 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler kapsamında Devlet bünyesinde yetişen gençler için atama yapılacağı hakkında açıklamada bulundu. Hemen ardından ise Devlet Personel Başkanlığı igili duyuru hakkında resmi yazı paylaştı ve alımların en az ilkokul kapsamında yapılacağını belirterek başvuru kılavuzu ve kadro kılavuzlarını yayımladı. Tercihlerine 10 EKim 2019 tarihind ebaşlamış olan adaylar için tercihlerde son günere gelindi. İşte henüz tercih yapmamış olan adaylar için detayları sizlerle paylaşıyoruz.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

  • Yerleştirme işlemine yalnızca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 2828 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi olduğu tespit edilerek Mülga Devlet Personel Başkanlığına bildirilen kişiler katılabileceklerdir. 
  • Bu nedenle adayların e-Devlet kapısı şifrelerinin bulunması gerekmektedir. E-Devlet şifresi bulunmayan adayların tercihte bulunabilmeleri mümkün değildir. 
  • Şifresi bulunmayan adayların bir an önce PTT şubelerinden şifrelerini almaları gerekmektedir.
  • Kadro ve pozisyonlar için talep edilen şartları taşımayan adaylar yerleştirilseler dahi atanamazlar. Bu itibarla adayların tercihte bulunacakları kadro veya pozisyonları belirlemeden önce kadro ve pozisyonların karşısında yer alan şartları incelemeleri ve kılavuzda yer alan açıklamaları dikkatlice okumaları gerekmektedir. 
  •  İlgili mevzuat gereği 2828 sayılı Kanun kapsamında 2019 yılı için kamu kurum ve kuruluşlarına ayrılan kontenjanların kalan kısmına son yerleştirme dönemi olan Aralık döneminde yerleştirme yapılacaktır. 

MEZUNİYETE GÖRE DAĞILIM?

2828 Sayısı SOsyal Hizmetler kapsamında memur alımları en az İlkokul mezunu olan adaylardna yapılacak olup toplamda 2 bin 183 devlet memuru alımı yapılacaktır. Peki bu bağlamda dağılım nasıldır? Hangi mezuniyetten kaç kişi alınacak?

  • 932 adedi İlkokul-İlköğretim düzeyinde,
  • 978 adedi Ortaöğretim düzeyinde,
  • 140 adedi Önlisans düzeyinde,
  • 133 adedi Lisans düzeyinde yer almaktadır.

TERCİHLERDE SON GÜNLER!

Söz konusu Devlet bünyesindeki yetişen gençlerin atamam işlemleri yani tercih işlemleri 10 Ekim 2019 tarihinde başlamıştı. Bu bağlamda adaylar tercihlerini en geç 21 Ekim 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmekte olup tercih işlemleri Son gün pazartesi günü saat 23:59’da sona erecektir. Yerleştirme işlemi Mülga Devlet Personel Başkanlığınca yapılacak olup, adayların yerleştirme tercihleri www.turkiye.gov.tr adresinden alınacaktır. 

TERCİH KILAVUZLARI:

2828 SAYILI SOSYAL HİZMETLER KANUNU KAPSAMINDA SOSYAL HİZMETLER MODELİNDEN YARARLANACAK HAK SAHİPLERİNİN SORGULAMA EKRANI

  1. 2828 2019 yerleştirme kılavuz metni
  2. Ortaöğretim kadrolar
  3. Önlisans kadrolar
  4. Lisans kadrolar
  5. İlkokul kadrolar
  6. Ortaöğretim Nitelik Kodları
  7. Önlisans Nitelik Kodları
  8. Lisans Nitelik Kodları
  9. Özelkoşul Nitelik Kodları
  10. Mezun Olunan-olunacak önlisans programları_2019V1
  11. Mezun Olunan-olunacak lisans programları_2019v2

SONUÇLARIN DUYURULMASI

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını DPB’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşlarına yerleşen adayların listesi DPB e-Uygulama 2828 Sosyal Hizmetler Sistemi bölümünden yayımlanacaktır. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurumlarının/kuruluşlarının Personel Genel Müdürlüğüne/Daire Başkanlığına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nerey

Editör: TE Bilisim