Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz aylarda bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere 42 farklı kadro için başvuru aldı. Yayımlanan başvuru kılavuzuna göre memur alımı sonuçları 07 Mart 2019 tarihi ile 10 Mart 2019 tarihleri arasında duyurulması gerekiyordu. Ancak nerdeyse Nisan ayı bitecek ve hala sonuçlar açıklanmadı.

ADAYLAR TEPKİLİ!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi memur alım ilanına başvuru yapmış olan adaylar sonuçların seçimler öncesi açıklanmasını bekliyorlardı. Ancak seçimin üzerinden 20 gün geçmesinin arından henüz sonuçlarda bir gelişme yok. Diyarbakır Büuyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinde güncellemeler yapıldı ve adaylar acaba sonuçlar açıklanacak mı gibisinden merak bile ettiler. Ancak sonuçlar hakkında herhangi bir duyuru yapılmadı. Hatta geçtiğimiz gün "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Memur Alımı Sonuçlarında Flaş Gelişme! Açıklanacak mı?" şeklinde bir haber yapmıştık. Bu haberimiz resmi sitenin güncellediği yönünde idi.

YAPILAN YORUMLARDA ADAYLAR TEPKİSİNİ GÖSTERİYOR! İPTAL Mİ EDİLECEK?

İşin Olsa ekibine yapılan yorumlar ilanların iptal edilmesi veya edilmemesi yönünde oluyor. İşte yapılan Yorumlar;

Yorum 1: Elif Diyorki İptal edemezler 30 bin insanı mapdur etmek öyle kolaymı? Notere postaya verilen onca para, yol parasına dosyaya yemeğe içmeye giden onca para hadi masrafınıda geçtim kaç saat boyunca yağmur altında öylece kuyrukta bekledik. İptal etmek öyle kolaymı?

Yorum 2 : Şenay Diyorki, açıklanmalı yoksa iptal etsinler insanlarla dalga geçmesinler artık

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Belediye farklı kadrolar için memur personel alımları başvurularına 20 Şubat 2019 tarihi ile başlamışlardı ve 06 Mart 2019 tarihinde tamamlamışlardı. İlanın tam metninde ise başvuru sonuçlarının 07 Mart 2019 tarihi ile 10 Mart 2019 tarihleri arasında açıklanacağı belirtişmişti. Adayların bekleyişi devam ediyor ve sonuçların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. İşin Olsa ekibi olarak her daim sonuçları takip ediyoruz ve başvuru sonuçları açıklanır açıklanmaz sizlerle paylaşacağız. Sizde başvuru sonuçlarından haberdar olmak için ekibimiz tarafından hazırlanmış olan İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek sonuçlardan anında haberdar olabilirsiniz.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi alımını yapacağı 387 kişilik memur kadrosu için adaylardan başvuruları aldı ve şimdi değerlendirme aşamasına geçildi. Bu aşamada adayların kamu Personeli Seçme Sınavından almış oldukları puan türleri ve puan durumları değerlendirilerek bir sıralama yapılacak. Adayların puan durumları ele alınarak en yüksek puandan başlanmak sureti ile en düşük puana kadar sıralama yapılarak kadro sayısının 5 katı kadar aday belirlenerek sonuçlar belirtilecek. Sonuçlar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi resmi internet üzerinden duyurulacak olup bunun dışında adaylara bilgilendirme yapılmayacak.

Ayrıca ilanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak inceleyebilirler.

İlanın tam Metni

Editör: TE Bilisim