Diyarbakır Belediyesi Şubat ayında memur personel alımı yapacağını aktarmıştı. Binlerce aday Diyarbakır Belediyesi Memur alımı ilanına başvuru yaptı ve henüz başvuru yapacak yüzlerce aday bulunuyor. Ancak Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için üzücü bir haberimiz var ! Diyarbakır Belediyesi Memur Alımı başvuruları sona eriyor. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için İşin Olsa Ekibi olarak detayları aktarıyoruz.

İLANIN DETAYLARI:

Diyarbakır Belediyesi bünyesine toplamda 387 memur personel alımı yapacak olup alımlar farklı 42 kadro için yapılacaktır. Bu bağlamda Diyarbakır Belediyesi Laboran, İstatistikçi, Arkeolog, Mimar, Mühendis, Ölçü ve Ayar Memuru, Peyzaj Mimarı, Programcı, Sosyolog, Şehir Plancısı, Teknisyen, Aşçı, Bahçıvan, Dağıtıcı, Hizmetli, Çocuk Bakıcısı, Gassal, Hayvan Kesicisi, VHKİ, Bilgisayar işletmeni, Ambar Memuru, Çocuk Rehberi ve Gözetimcisi, Gişe Memuru, Evlendirme Memuru, Tahsildar, Veznedar, Avukat, İmam, Hemşire, Psikolog, Veteriner Hekim, Topograf,Trafik memuru, İtfaiye Eri, Memur, Bilet satış memuru, Çocuk Eğitimcisi, Fotoğrafçı, Muhasebeci Şoför ve Temizlik Hizmetlisi alacak.

Alım kadroları Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar için geçerli olup başvuru şartlarını taşıyan erkek veya bayan adaylar başvuru yapabilecekler. Ayrıca adaylardan bu yönde Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranıyor.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Diyarbakır Belediyesi yukarıdaki kadrolara başvuru yapacak adaylardan bazı genel ve özel nitelik aramaktadır. Bu yönde Diyarbakır Belediyesi adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve bunu sağlık raporu ile belgelemek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak,

ÖZEL ŞARTLAR:

Memur adaylarından yukarıdaki niteliklere ek olarak bazı özel nitelikler aranıyor. Buna göre özel olarak, Alım yapılacak pozisyona göre adayların eğitim seviyesine göre ilgili liselerin, Ön Lisans Programlarının ve Üniversitelerin bölümlerinden mezun olunmuş olması gerekmektedir.

Ayrıca yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Daha önce çalışılan Kamu Kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak,.

Zabıta ve itfaiye eri yönetmeliğine göre erkeklerde 167 cm ve bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, yapılacak sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak ve Görevini yapmasına engel olabilecek bir rahatsızlığı veya fobi si olmamak şartları aranacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

İlgili ilan için adaylar başvurularına 20 Şubat 2019 tarihi itibari ile başlamışlardı. Ancak artık başvurularda son günlere gelindi. Adaylar başvurularını en geç 06 Mart 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular istenen belgeler ile birlikte şahsen yapılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Diyarbakır Belediyesi memur alımı sonuçları KPSS puanı sıralaması yapılarak değerlendirme yapılacak olup çıkan sonuca göre başvuru sonuçları 07 Mart 2019 tarihi ile 10 Mart 2019 tarihleri arasında Diyarbakır Belediyesi resmi iternet sitesi üzerinden ilan edilecektir.

Sonuçlardan anında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında sonuçlardan haberdar olabilir veya sosyal medya hesaplarımızı takip ederek anında ilanlardan haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim