Resmi Gazete'nin 27 Mayıs 2020 tarihli yayımladığı ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında memur alımı yapacak. Alımlar Başkanlığın Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına yapılacak olup Yazılı ve Sözlü Müfettiş Yardımcılığı sınavı yapılacaktır.

KADRO DETAYI:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Diyanet İşleri Başkanlığı memur alımı için adaylardan genel olarak 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesinde göre, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranır.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

a) En az lisans düzeyinde dinî yükse öğrenim görmüş olmak,

b) 01.01.2020 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak,

c) Müfettiş yardımcılığı giriş sınavının ilan edildiği tarihte Başkanlığın vaizlik, dengi ve üstü kadrolarında görev yapıyor olmak,

ç) 21/05/2011 tarihinden sonra Diyanet İşleri Başkanlığındaki kadrolara atananlarda A Grubu kadrolara atanacaklar için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından 2018 veya 2019 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının (KPSS) KPSSP3 puan türünden en az (60) puan almış olmak,

d) Sağlık durumu her türlü iklim şartlarında müfettişlik yapmaya elverişli olmak.

e) Duyuruda yazılı süre içinde, elektronik ortamda Başkanlığa başvurmak,

f) Memuriyete engel adli sicil kaydı bulunmamak,

BAŞVURULAR:

DİB memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylar öncelikle Müfettiş Yardımcısı başvuru şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu bağlamda başvurular 01 Haziran 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 15 Haziran 2020 tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gereklidir. 

Başvurular sadece adayların kendileri tarafından DİBBYS Programı üzerinden “https://dibbys.diyanet.gov.tr/sinav” yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLANIN TAM METNİ