Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında bulunan eksikliği karşılamak üzere alım yapacağını belirtti. Bu kapsamda, Diyanet İşleri Başkanlığı 9. Dereceli Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfı taşra teşkilatına 60 kişilik boş kadro ile Öğretmen ( PDR ) alımı yapacağını ilan etti. Ayrıca alımlar Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre yapılacak.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 yılı veya 2019 yılı KPSS puanı durumuna göre Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği alanlarında Lisans Programlarından mezun olmuş 60 öğretmen alımı yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Öncelikle adaylardan Genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesinde göre;

  • Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

şartları aranacaktır. Bunun dışında ise, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik,  Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği bölümleri lisans mezunu olmak, 2018 veya 2019 yıllarıdna yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP121 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapabilmek için öncelikle yukarıda belirtilen nitelikleri taşıyor olmak gerekmektedir. Başvuru şartlarına göre adaylar başvurularına 04 Aralık 2019 tarihi itibari ile başlayacak ve en geç 07 Aralık 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular başvuru tarihleri içerisinde (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/) adresi üzerinden sınav başvuru formunu dolduracaklardır.

Sonrasında ise Başvuru formunu dolduran adaylar, sınav başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne 04/12/2019–17/12/2019 tarihleri arasında saat 08.30- 16.30 arası şahsen müracaat edeceklerdir.

İLANIN TAM METNİ