Diyanet İşleri Başkanlığı geçtğimiz günlerde yayımladığı ilana göre bünyesine Lisans programlarından mezun olmuş olan Öğretmen alımı yapacağını belirtmişti. Başvurularına 04 Aralık 2019 tarihi ile başlayan adaylar için artık başvurularda son güne geldik. Peki kimler başvuru yapabilir? İşte detaylar.

İLANIN DETAYLARI:

Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra teşkilatında eksik bulunan öğretmen kadrosu için Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfında 60 kişilik kadro ile alım yapacak. Ayrıca bu yönde adaylara sözlü sınav yapılacak olup sınavda başarılı olanlar açıktan Öğretmen (PDR) kadrosuna yerleşeceklerdir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Diyanet personel alımı başvuruları 04 Aralık 2019 tarihinde başlamıştı bugün sona eriyor. En geç 17 Aralık 2019 tarihi itibari ile alınan başvurular sayılacak.

Henüz başvuru yapmamış olan adaylar ise başvurularını başvuru tarihleri arasında (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/) adresi üzerinden sınav başvuru formunu dolduracaklardır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  • Üniversitelerin lisans düzeyinde tabloda belirtilen bölümlerinin birisinden mezun olmak,
  • 2018 ve 2019 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP121 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak
  • Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği mezunu olmak.

İLANIN TAM METNİ