Diyanet İşleri Başkanlığı memur alımı yapacak. Yayımlanan ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere iki farklı kadro memur alınacak. Adaylar başvurularına başladılar ve Kamu Personeli Seçme Sınavından 60 puan almış olmak yeterlidir. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak gerekmektedir. Bu bağlamda adaylardan aşağıdaki nitelikler aranacak.

- Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Herhangi bir suç hükümülüğü olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 

ÖZEL ŞARTLAR:

Eğitim Şartı:

Öğretmen alımları için, Çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği, Anaokulu öğretmenliği, Çocuk gelişimi ve okul öncesi eğitimi öğretmenliği, Okul öncesi öğretmenliği lisans programlarından mezun olmuş olmak.

Çocuk gelişimcisi alımları için, Lisans programlarından Çocuk gelişimi ve eğitimi mezunu olmak.

KPSS Şartı: 

Öğretmen için 2018 veya 2019 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının KPSSP121-16 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak.

Çocuk gelişimcisi için 2018 yılında B grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının KPSSP3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak ve pedagojik formasyon belgesine sahip olmak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Diyanet İşleri Başkanlığı memur alımı için başvuru süreci 22 Haziran 2020 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 06 Temmuz 2020 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Adaylar başvurularını sinav.diyanet.gov.tr adresi üzerinden sınav başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere aynı tarihlerde istenen belgelerle birlikte herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir.

İLANIN TAM METNİ