Diyanet İşleri Başkanlığı 28 Mart 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki memur personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı illerde toplamda 22 Bayan İl Müftü Yardımcısı alımı gerçekleştirecek. Adaylar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak olan iki aşamadan oluşan Giriş Sınavına katılacaklardır. Giriş Sınavı yazılı ve sözlü olarak gerçekleşecek. 

Alım yapılacak iller, Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve van illerinde gerçekleşecektir. Her ilden sadece 1 kişi alınacak olup 22 ilden alım yapılacaktır. 

ADAYLARDAN ARANACAK ŞARTLAR:

Diyanet İşleri Başkanlığı alım yapacağı 22 kişilik kadro için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, en az dört yıllık dini yükseköğretim mezunu olmak, bayan aday olmak, il müftü yardımcılığı müktesebi bulunmamak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak, Başkanlıkta Kur’an kursu öğreticisi, dengi veya üstü sayılan görevlerde altı yıl (6) görev yapmış olmak ve Başkanlık teşkilatında halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre çalışıyor olmak şartları aranmaktadır. Bu şartlara uygun kişilerin başvuruları kabul edi,lecek ve sınava katılmaya hak kazanacaklardır. 

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 29 Mart 2017 tarihi ile saat 08:30 da başlayacak olup 12 Nisan 2017 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular son başvuru günün 16:30 a kadar, Başkanlığımız merkezinde çalışanlar birimlerine, taşra teşkilatında çalışanlar bağlı bulundukları İl Müftülükleri veya Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvuru için gerekli belgelerle birlikte şahsen başvuracaklardır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak ilanın tam metnini inceleyebilirler.
Editör: TE Bilisim