Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Müjde! Türkiye genelindeki Kur'an kurslarına, camilere müftülüklere yeni personel alımı ilanları açıklanacak.

Diyanet 5000 personel alımı yapılacağını açıkladı. Müjdeli Haber Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük tarafından köşesinde adaylara duyuruldu. Yeni açıklamanın detaylarına göre Diyanet İşleri başkanı Ali Erbaş Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde yeni kadro ihdasını yapıldığını ve bu kapsamda 3500 İmam Hatip ve 1500 personel kadrosu için ilanlar açıklanacak. Yazar Cem Küçük'ün köşesinde yaptığı açıklamasına göre Ali Erbaş ile yaptığı görüşmenin detaylarına göre Türkiye genelinde 15 bine yakın imam hatip açığı bulunduğunu ifade etti. İlanların ne zaman açıklanacağı da belli oldu.

DİYANET İLANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Açıklamaya göre Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından personel alımı sürecine ilişkin yeni bir duyuru açıklanacak ilanlar 2020 sona ermeden 3,5 ay içerisinde açıklanacağı ifade edildi.

HANGİ İLDE NE KADAR ALIM OLACAK? İmam hatip kadrosunda 3500, Veri hazırlama ve kontrol işletmeni, uzman yardımcı hizmetler ve diğer kadrolarda ise 1500 kadro ayrıldı. Şu an sadece Sivas İlinde 219 kadronun açık olduğu ifade edildi. Dİğer illere ait kadro dağılımı ve alım sayısı ilan açıklandığıonda belli olacak.

Editör: TE Bilisim