Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 30 memur alımı ilanı yayımlandı. Aynı zamanda başvuru süreci de başlamış olan memur alımı ilanına göre DİB merkez teşkilatındaki eksikliğini karşılamak üzere 2020 yılı KPSS puanı ele alınarak yapılacak sıralama ile farklı kadrolarda memur alımı yapılacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Kadro bilgileri nelerdir?

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı 30 kişilik boş kadro ile Prodüktör, Kameraman, Montajcı, Ses Kayıtçısı, Yönetmen, Spiker ve Işıkçı alımı yapılacak.

BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLADI!

Diyanete Memur Alımı başvuruları 13 Eylül 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 24 Eylül 2021 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Ön Başvurular herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Diyanet İşleri Başkanlığı 30 memur alımı başvuruları için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılaak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şartları aranacaktır.

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Ayrıca Spiker unvanına başvuru yapacak adaylar için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı en az 80 saatlik sunuculuk/spikerlik kursu aldığını gösterir belgeye sahip olmak gereklidir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim