Dışişleri Bakanlığı memur alımı için geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamıştı. Yayımlanan ilanlara göre farklı kadrolarda olmak üzere Bakanlık Proje altında Türkiye Ulusal Ajansı 80 Memur Alımı yapacak. Alımlar yapılacak Giriş sınavı ile değerlendirme sonucuna göre belirlenecek. Adaylar başvurularına Bugün itibari ile başladılar.

Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde söz konusu olan 80 Memur Alımı hakkında bilgileri paylaşacağız.

80 Memur Alımı Yapılacak! Mezuniyete Göre Kadrolar Nedir?

T.C. Dışişleri Bakanlığına bağlı Avrupa Birliği Başkanlığının ilgili kuruluşu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı) 80 kişilik boş kadro ile Avukat, Sekreter, Uzman yardımcısı ve Büro Memuru Alımı Yapacak. Bu kapsamda,

  • Lisans Mezunu: 58 Uzman Yardımcısı ve 2 Avukat,
  • En Az Lise Mezunu: 15 Büro Görevlisi ve 5 Sekreter,

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Söz konusu Ulusal Ajansın 80 Memur alımı başvurusunda bulunmak isteyenler öncelikle genel olarak belirtilen 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Özel olarak ise, KPSS, Yaş, Eğitim ve Uzman yardımcısı için belirtilen Yabancı Dil sınavı şartını taşıyor olmaları gereklidir.

Bu bağlamda 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSp93 ve Lisans mezunları için aşağıdaki tablolarda belirtilen KPSS puanı nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Aynı zamanda aşağıdaki eğitim niteliklerine uygun olmak gereklidir. KPSS için belirtilen Taban puan 70 Puan dır.

Yaş olarak ise tüm kadrolarda adayların, Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olması gereklidir.

Başvuru Süreci Başladı!

Türkiye Ulusal Ajansının 80 Memur alımı başvuruları Bugün ( 26 Nisan 2021 ) itibari ile başladı. Adaylara başvuru için en geç 17 Mayıs 2021 tarihi belirtildi. Adaylara verilen 20 günlük sürenin iyi kullanılması ve başvuruların dikkatli bir şekilde yapılması önerilmektedir.

Başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıdaki belgelerle birlikte başvuru ekranı üzerinden başvuru yapabilecekler. İşin Olsa ekibi olarak sizlere Başvuru ekranı ve Başvuru kılavuzunu haberin sonunda paylaşacağız.

Başvuru İçin Gerekli Evraklar:

Başvurular, Ajansın https://basvuru.ua.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Başvuru için gerekli olan bilgiler ve elektronik ortamda iletilecek belge örnekleri şunlardır;

a) Yüksek öğrenim veya orta öğretim mezuniyet belgesi veya çıkış belgesinin aslı veya onaylı örneği (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanların diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı örneği).

b) KPSS sonuç belgesi

c) Uzman Yardımcıları için YDS veya ÖSYM tarafından buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği olan sonuç belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği,

d) Avukatlar için stajını tamamladığına dair belge ya da avukatlık ruhsatı

e) T.C. Kimlik Numarası beyanı

f) Adli Sicil Beyanı,

g) Yazılı özgeçmiş,

h) Son altı ay içinde çekilmiş 4.5x6 cm ebadında vesikalık fotoğraf,

BAŞVURU EKRANI ( Başvuru kılavunu incelemeden başvuru yapmayınız )

BAŞVURU KILAVUZU