DPB'de 24 Eylül 2018 tarihli yayımlanmış olan ilana göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için farklı Büyükelçiliklerine sözleşmeli olarak memur personel alımı gerçekleştirecektir. Ayrıca adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyor. Diğer aranan şartlar ve başvu bilgileri haberimizde yer almaktadır. Buna göre, Kahire Büyükelçiliği 1 sözleşmeli sekreter ve Doha Büyükelçiliği 1 Sözleşmeli sekreter olmak üzere toplamda 2 sekreter alınacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Adayların söz konusu olan ilana başvuru yapabilmeleri için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sınav tarihi itibari ile 46 yaşından gün almamış olmak, En az lise mezunu veya dengi okullardan mezun olmuş olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, İyi derecede Arapça ve Türkçe Bilmek, Bilgisayar ve Daktilo kullanabilmek, Her türl iklim şartlarında çalışmasına engel olabilecek bir sağlık durumu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlayabilecekler. Buna göre adaylar başvurularını en geç 07 Ekim 2018 ve 09 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması gerekemktedir. Başvurular İstenen diğer belgeler ile birlikte ilgili elçiliklere şahsen yapılacaktır. Ayrıca başvuru yapan adaylar sonradan sınava tabii tutulacaklardır. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Doha Büyükelçiliği İlanı

Kahire Büyükelçiliği İlanı