Dışişleri Bakanlığı 28 Aralık 2018 tarihli yayımlamış olduğu ilana göre 50 kişilik boşluk ile memur alımı yapacak. Yayımlanmış olan ilan da da belirtildiği üzere adaylara Giriş sınavı uygulanacak. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacak Aday Meslek Memurluğu giriş sınavı sonucuna göre belirtilen dillerden sınav sonucuna göre toplamda 50 Aday Meslek Memuru alımı yapılacak.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Dışişleri Bakanlığı memur alım sınavına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sınavın yapılacağı yılında Ocak ayı itibarii ile yani 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile 35 yaşından büyük olmamak, Üniversitelerin ilgili bölümlerinin 4 yıllık fakültelerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylı olan Yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak ve Yukarıda belirtilen tabloya göre ilgili dillerden Yabancı Dil Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, Başvurularına 03 Ocak 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 22 Ocak 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. İlgili ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantı sayesinde detaylara ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim