Devlet Personel Başkanlığı tarafından 10 Ekim 2017 tarihli yapılmış olan duyuruya göre, Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliği için memur personel alımı yapacağını duyurdu. Yapılan duyuruya göre Dışişleri Bakanlığı bünyesine Aday Meslek Memurluğu pozisyonunda yapılacak olan Giriş SInavı ile 30 kişi alacağını belirtti. Aday Meslek Memurluğu, Dışişleri Bakanlığı’nın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun çerçevesinde, Türk dış politikasının oluşturulması ve icrasında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve yurtdışında temsil görevi icra eden diplomatik kariyer memurlarıdır. 

Yapılacak Giriş sınavı adayların başvuru şartlarını taşımaları durumunda 18 Kasım 2017 Tarihi ile 19 Kasım 2017 tarihleri arasında Ankara'da yapılacaktır.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI:

Adayların Aday Meslek Memurluğu sınavına katılabilmeleri için, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, sınavın yapılacağı yılında ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, İlgili üniversitelerin dört yıllık eğitim veren yurtiçi üniversitelerinden veya denkliği YÖK tarafından onaylanmış yurtdışı üniversitelerden mezun olmuş olmak, - 2015, 2016 veya 2017 yılları içinde yapılan Yabancı Dil Sınavı’ndan (YDS/e-YDS), sınava girilen birinci yabancı dilde (İngilizce, Fransızca veya Almanca) en az 85 puan almış olmak gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Dışişleri Bakanlığı giriş sınavına başvurular 12 Ekim 2017 tarihi ile 31 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular sona başvuru günü en geç 18:00 a kadar Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ve adaylarca temin edilecek olan e-devlet şifresi ile yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak tam metine ulaşabilirler.