Dışişleri Bakanlığı Kamu Personel Seçme Sınavından alınan puanlar ile düzenlenen Merkezi Atama'da personel alımı yaptığı gibi ek olarak yıl içerisinde boş kadroların doldurulması için daimi ya da 4/B sözleşmeli statüsünde personel alımı yapmaktadır. Yeni yayınlanan bildiri ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere şoför personeli alımı yapacakları duyuruldu

Söz konusu alınacak olan personeller Ankara Dışişleri Bakanlığı bünyesinde şoför pozisyonunda istihdam edecek. Alınacak olan adayların D sınıfı sürücü ehliyeti olması gerekiyor.

Kaç Personel Alınacak

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklama ile kendi bünyelerinde şoför pozisyonunda istihdam etmek üzere toplam 15 personelin alınacağını duyurdu

Atama Ne Zaman Yapılacak

Söz konusu Dışişleri Bakanlığı 15 personel alım ilanını ÖSYM aracılığı ile duyurdu. Söz konusu adayların kadroya başvuru yapması için Kamu Personel Seçme Sınavına girmiş olmaları gerekmektedir. Adayların şoför olarak Dışişleri Bakanlığında çalışması için en az D sürücü belgesine sahip olması gerekmektedir. 

Başvurular 22 Haziran 2016 tarihinde başlayacak olup 1 Temmuz 2016 tarihinde başvurular son bulacak. Başvuru yapan adayların başvurularının onaylanması içni Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin anlaşmalı olduğu bankalara kendi T.C. kimlik numaraları ile 15 liralık ödeme yapmaları gerekmektedir. Ödeme yapmayan adayların başvuruları onaylanmayacak olup söz konusu kadroya alınmaları imkansız hale getirilecek.
Editör: TE Bilisim