Devlet Personel Başkanlığı üzerinden kamu kurumu personel alım ilanları kapsamında 10 Ocak 2020 tarihinde bir ilan daha açıklandı. Dışişleri Başkanlığına bağlı Toronto Başkonsolosluğunda görevlendirilmesi planlanan ilanda detaylar şu şekilde olacak. Sözleşmeli sekreter memuru alımı için 1 kişi istihdam edilecek. Buna göre adaylar sınavla alınacaklar. Başvuru şartları şu şekilde;

BAŞVURU ŞARTLARI;

Toronto Başkonsolosluğuna sekreter alımı başvurularında adayların T.C. vatandaşı olması istenilmektedir. Yaş şartında ise 41 yaşından gün almamış olan adaylar başvuru yapabilecek. Eğitim şartlarında en az lise ve dengi okullardan mezun olmak gerekmektedir. Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış olmaları istenilmektedir. Diğer yandan affa uğramış yüz kızartıcı suçlardan hüküm almamış olmaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, her türlü iklim koşullarında çalışmaya uygun olmaları, (bu konuda sağlık raporu istenilecektir.)

İSTENİLECEK EVRAKLAR;

Adaylar sınava katılma başvuru dilekçesi vermeleri gerekmektedir. Dilekçede iletişim bilgilerini yazmaları, (adres, telefon numarası e-mail vb.) son 6 ay içinde çekilmiş 2 fotoğraf, Nüfus cüzdanı aslı ve noter onaylı sureti istenilmektedir. Diğer belgelerde; cv-Öz geçmiş, Pasaport aslı veya noter onaylı sureti, işlem gören sayfaların fotokopileri, diploma aslı veya noter sureti, yurt dışı okullardan mezun olanlar için denklik belgesi, erkek adaylar için askerlik terhis belgesi veya ilişiği olmadığına dair belgeleri istenilmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Posta ile başvuru yapacak olan adaylar yukarıda göndermeleri gerekli olan evraklardan pasaport evrakları, nüfus cüzdanı, diploma, askerlik belgesinin fotokopilerini göndermesi daha sonra ise yazılı sınava geldiklerinde asıllarını ibraz etmeleri istenildi. Başvuruların 17 Ocak 2020 tarihinde mesai bitimine kadar tamamlanacağı belirtildi. Toronto Başkonsolosluğunun resmi yazışma adresine posta yolu ile ya da şahsen mesai saatleri içerisinde başvurular tamamlanabilecek.

YAZILI SINAV:

Adaylar için 3 Şubat 2020 tarihinde yazılı sınav yapılacak. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, 7 Şubat tarihi saat 14:00'da sözlü sınava alınacaklar. Uygulama sınavında bilgisayarda daktilo sınavı yapılacak.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim