Bakanlıklar memur alımı ilanlarını yayımlamaya devam ediyor. Mayıs ayı içerisinde de yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere En Az Lise mezunu Büro Memuru alımı yapacak. Bu yönde alımlar Bakanlığa bağlı olan Türkiye Ulusal Ajansına yapılacaktır.

KADRO DETAYLARI NEDİR?

Dışişleri Bakanlığına bağlı Avrupa Birliği Başkanlığının ilgili kuruluşu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı) yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan oluşan sınav ile 15 kişilik boş kadro için Büro Memuru Alımı yapılacak. En Az Lise Mezunu Memur Alımı yapılacak olup adayların 2020 yılın yapılmış olan KPSS'den en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

Yapılacak değerlendirme sonucuna göre kadro sayısının 20 katı aday yazılı sınava katılacaktır. Bu kapsamda sınava 300 aday alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A maddesinde sayılan genel şartları taşımak,
  • Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,
  • En az lise mezunu olmak,
  • Giriş sınavının son başvuru tarihi itibarıyla, geçerliliği bulunan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından KPSS P3, KPSS P93 (Ön Lisans) ya da KPSS P94 (Ortaöğretim) puan türlerinin birinden 70 ve üzeri puan almış olmak,

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Dışişleri Bakanlığı Ulusal Ajansa personel alımı başvuruları 26 Nisan 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 17 Mayıs 2021 tarihine kadar yapılacaktır. Adaylar başvurularını sadece, Ajansın https://basvuru.ua.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU BURADA