Dışişleri Bakanlığı Resmi Gazete'de yayımladığı ilana göre bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak için farklı alanlardaki dillerden olmak üzere 75 memur alımı yapacağını ilan etti. Bu yönde adaylara bakanlık tarafından Aday Meslek Memuruluğu giriş sınavı yapılacak olup adayların sınava katılabilmeleri için bazı nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

Aday Meslek Memuru Kimdir?

Meslek Memurları, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çerçevesinde, Türk dış politikasının oluşturulması ve icrasında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve yurtdışında temsil görevi icra eden diplomatik kariyer memurlarıdır.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Aday Meslek memurluğuna başvuru yapacak adaylardan bazı nitelikler talep edilmektedir. Bu bağlamda 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, En az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin lisans düzeyindeki bölümlerinden veta Sosyal Bilimler alanındaki bölümlerden mezun olmuş olmaları ve ÖSYM tarafından yapılmış olan 2017, 2018 veya 2019 yıllarındaki Yabancı dil sınavından alım yapılacak dile göre en az 85 puan almış olmaları gerekmektedir.

Sınava Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı alımları için başvuru süreci 24 Ekim 2019 tarihi itibari ile başlayacak ve adaylar başvurularını en geç 07 Kasım 2019 tarihi saat 18:00 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

Giriş Sınavı Detayları:

Giriş sınavı yazılı ve sözlü aşamalarından oluşmaktadır. Sınavın yazılı aşaması 23-24 Kasım 2019 tarihlerinde Ankara’da yapılacaktır. Sınava katılmaya hak kazandığı halde katılmayanlar, aynı unvan kadroları için yapılacak müteakip sınava kabul edilmezler

İlanın tam metnine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.