Dışişleri Bakanlığı 30 Aralık 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki memur ihtiyacını gidermek amaçlı 60 kişilik kadro ile Konsolosluk ve İhtisas Memuru alacak. Konsolosluk ve İhtisas Memurları, Dışişleri Bakanlığının 6004 sayılı Teşkilat Kanunu uyarınca, dış ilişkilerin yürütülmesi kapsamında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve yurtdışında temsil görevi icra eden diplomatik kariyer memurlarıdır. Dışişleri Bakanlığı alacağı memurlara Giriş sınavı sistemi uygulayacak. Sınavda başarılı olan adayların atamaları, varsa müktesep maaş dereceleri de göz önünde bulundurularak, genel idare hizmetleri sınıfından 7 ilâ 9 uncu derece kadrolara yapılabilecektir. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan sınav 02 Mart 2017 tarihi ile 05 Mart 2017 tarihlerinde Ankara'da yapılacaktır. Adayların Sınava katılabilmeleri için Dışişleri Bakanlığının aradığı şartları taşımaları gerekmektedir. 

Dışişleri Bakanlığı, İngilizce bilen 20 memur, Almanca ve Fıransıca bilen 15 Memur, Arapça, Çince, İspanyolca, İtalyanca ve Rusça bilen 15 Memur ve Bilişim ve bilgi teknolojileri alanında İngilizce bilen 10 Memur alacaktır. Ayrıca adayların bu billerden YDS den puan almaları gerekmektedir. 

Konsolosluk ve İhtisas memur adaylarından ayrıca, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, ÖSYM tarafından yapılmış 2015, 2016 ve 2017 yıllarına ait Yabancı Dil Sınavından en az 70 puan almış olmak şartları aranmaktadır. Bu şartlara uygun olan adaylar sınava katılabilecektir. Sınavda başarılı olan adaylar ise atama işlemleri gerçekleştirilecektir.

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 30 Ocak 2017 tarihi ile 20 Şubat 2017 tarihleri arasında Pazartesi Günü saat 18:00 a kadar başvurularını gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Başvurular, Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ve adaylarca temin edilecek olan e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Ayrıca ilanın tam metni için Buraya Tıklayarak sınav hakkında daha detaylı bilgi ve başvuru sırasında istenilen belgelere ulaşabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim