Diyanet İşleri Başkanlığı yeni ilan yayımladı. Sözleşmeli Personel alımına ek olarak yayımlanmış olan Memur Alımı ilanına göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında KPSSp3 puan türünden 9. dereceli kadroda 5 Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman yardımcısı alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı Uzman Yardımcısı alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Ayrıca Özel olarak ise, 

- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

- En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,

- Sınavın yapılacağı yılın ilk günü itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak,

- 2020 veya 2021 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS) P3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

- Daha önce yapılmış Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcılığı yarışma sınavlarında iki defa başarısız olmamak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığına memur alımı başvuruları için süreç 1 Kasım 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 15 Kasım 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular sadece DİBBYS Programı üzerinden “https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav” yapılacaktır.

Ayrıca başvuru yapan adayların mutlaka yazılı sınav için belirtilen sınav ücretini yatırmaları gereklidir. Sınav ücreti 110 TL olarak belirtilmiştir. Ödeme işlemi, “sinavodeme.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden sadece kredi kartı veya banka/bankomat kartı ile gerçekleştirilecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim