Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Devlet Hava Meydanları İşetmesi bünyesindeki eksikliği gidermek için ilan yayımlamıştı. Başvurularına Mayıs ayında başlayan adaylar için artk son güne geldik. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için ve başvuru yapmış ve sonuç bekleyecek adaylar için sizlere bu haberimizde bilgileri aktaracağız.

 Devlet Hava Meydanları İşetmesi bünyesine 37 kişiliik kadro ile 17 Asistan Hava Trafik Kontrolörü alımı ve 20 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

DHMİ alımını yapacağı 37 memur kadrosu çin adaylardan genel olarak 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacak. Ayrıca Son başvuru tarihi itibarıyla, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 11 inci maddesi uyarınca KPSSP3 puan türünden yetmiş ve üzeri puan almış olmak şartıda yer alıyor.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

11 Mayıs 2020 tarihinde başlayan DHMİ mmeur alımı için başvurular 05 Haziran 2020 tarihi ile sona erecek. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını http://isbasvuru.dhmi.gov.tr adresinden başvurmaları gerekmektedir. Adayların talep edilen bütün belgeleri sisteme eksiksiz yüklemeleri gerekmektedir. Şahsen ve posta yoluyla başvurular kabul edilmeyecektir.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Söz konusu Asistan ve Stajyer kadrosu iin adaylara sınav yapılacak. KPSS puanı durumları ele alınarak yapılacak sıralamaya göre adaylar sınava çağırılacaktır.

Sınava çağrılacak adaylara yazılı tebligat yapılmayacak olup, sınava katılacak adaylara ilişkin liste; sınav tarihi, yeri ve saati Kuruluşumuz resmi internet adresinden (www.dhmi.gov.tr) ilan edilecektir. Sınavda başarı göstererek sözlü sınava hak kazanan adaylara ilişkin liste; sınav tarihi, yeri ve saati belirtilerek Kuruluşumuz resmi internet adresinde (www.dhmi.gov.tr) ilan edilecektir.

HANGİ ŞEHİRDE KAÇ MEMUR ALIMI YAPILACAK?

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim