Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda bulunan boşluk için memur alımı ve personel alımı yapacak. Alımlar KPSS tercih kılavuzuna göre yapılacak olup adaylar tercihlerini sadece ÖSYM üzerinden gerçekleştirebilecekler. Peki DHMİ Memur alımı kadroları nelerdir? Kimler tercih yapabilir?

MEZUNİYETE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesine toplamda 197 kişilik boş kadro ile memur personel alımı yapacak.

Ön Lisans Mezunu:

  • 41 ARFF Memuru,
  • 1 İş Makinesi Sürücüsü,
  • 16 Köprü Operatörü,
  • 44 Tekniker,

Lisans Mezunu:

  • 21 Arpon Memuru,
  • 15 ARFF Memuru,
  • 36 Memur,
  • 2 Mühendis,
  • 1 Mütercim,
  • 20 Stajyer Havacılık Bilgi Yönetimi Uzmanı,

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Memur Personel alımı için adayların aşağıdaki niteliklere uygun olmaları gereklidir.

a) Türk vatandaşı olmak. (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara başvuramazlar.)

b) 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12 nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibarıyla alınmış olması gerekmektedir.)

c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

d) Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için; Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak.

e) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin altıncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. (Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

f) Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için; Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

g) Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

NİTELİK KODLARINA GÖRE ARANAN NİTELİKLER:

Ön Lisans Mezunu:

ARFF Memuru - 3331: İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olmak

İş Makinesi Sürücüsü - 336 : Makine, İş Makineleri, Makine Yağları ve Yağlama Teknolojisi, Bilgisayar Destekli Makine, Termik Santral Makineleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Köprü Operatörü - 3201: Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği veya Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Tekniker - 3390 ve 3392: Mekatranik veya Elektrik önlisans programından mezun olmak

Lisans Mezunu:

Arpon Memuru - 4493: Havacılık Yönetimi, Havacılık işletmeciliği, Havacılık, Sivil Hava İşletmeciliği, Sivil Havacılık İşletmeciliği veya Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği lisans programlarının birinden mezun olmak

ARFF Memuru - 4700: Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans programından mezun olmak.

Memur - 4421: Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, Ekonomi ve İdari Bilimler, Ekonomi-Yönetim Bilimleri, Ekonomi Politik ve Toplum Felsefesi lisans programlarının birinden mezun olmak.

Memur - 4493: Havacılık Yönetimi, Havacılık işletmeciliği, Havacılık, Sivil Hava İşletmeciliği, Sivil Havacılık İşletmeciliği veya Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

Mühendis - 4703: Endüstri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Programları, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği Programları, Üretim Mühendisliği, İmalat Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

Mühendis - 4629: Mekatronik Mühendisliği veya Mekatronik Sistemler Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

Mütercim - 4062: İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili, İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebilyat, İngiliz Dili ve Kültürü lisans programlarının birinden mezun olmak.

Stajyer Havacılık Bilgi Yönetimi Uzmanı - 4001: Herhangi bir lisans programından mezun olmak.

TERCİHLER DEVAM EDİYOR!

ÖSYM tercihleri devam ediyor. 1 Temmuz 2021 tarihinde başlamış olan tercihler için en geç 8 Temmuz 2021 tarihine kadar yapılacak tercihler kabul edilecek olup adayların 25 TL tercih ücretini ödüyor olmaları gerekmektedir.

TERCİH KILAVUZLARI BURADA

Editör: TE Bilisim