Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri doğrultusunda verilen izinler kadar merkezi atamalar ile memur alımı yapacak.

2019/1 kpss tercihleri ile memur alımı başvuruları geçtiğimiz günlerde başladı. Bu alımlarda Bin civarında atama gerçekleştirilecek. Kurum bazında ve eğitim düzeyinde adayların yapabileceği tercihler için bazı detayları aktarıyoruz. Makine Kimya Enstitüsü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi kurumlarına lise, ön lisans ve lisans mezunu olarak toplamda 394 memur alımı yapılacak.

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİNE 228 MEMUR ALIMI;

DHMİ'ye yapılacak olan personel alımlarında lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecekler. Lise alımlarında 35, ön lisans mezunu olarak 70 kişi, lisans mezunu olarak 123 kişi başvuru yapabilecek.

MAKİNE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU 166 MEMUR ALIMI;

MKEK memur personel alımlarında ise lise düzeyinde 17 kişi, ön lisans düzeyinde 38 kişi, lisans düzeyinde 166 kişi alınacak. Her iki kurumun toplamda personel alımı sayısı 394 olarak açıklandı.

Kamu personeli seçme sınavı 2019/1'e başvurular 9 Temmuz tarihinde başladı. Adayların başvurularını tamamlamaları için son gün ise 18 Temmuz 2019 olarak açıklandı. Başvuru yapacak adayların tercih ücretleri için 20 Tl ödeme yapması gerekmektedir. Banka ve ATM ile başvuru ücretleri ödenilecek. Kredi kartı ile ödeme yapmakta mümkün olacak. Buna göre osym resmi internet sitesi üzerinden odeme.osym.gov.tr adresi üzerinden ödeme yapılabilecek. Başka banka şubelerinden ödeme yapmak isteyen adaylara başvuru kılavuzu üzerinden ödemede yetkili bankalar açıklandı.

BAŞVURU ŞARTLARI VE DETAYLAR;

Başvuru kılavuzuna buradan ulaşarak farklı eğitim düzeylerindeki alımlar için Tablo1, Tablo 2 ve Tablo 3'ten belirtilen kurumların kadrolarına ulaşabilrisiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim