ÖSYM tarafından duyurulmuş olan KPSS 2019/2 tercih kılavuzuna göre kamuya Devlet Üniversiteleri tarafından Kütüphaneci alımı yapılıyor. Alımlar farklı Üniversiteler tarafından yapılacak. İşte adaylardan aranan genel şartlar? Özel Şartlar? Alım yapacak Üniversiteler ve detayları şöyledir.

ALIM YAPILACAK ÜNİVERSİTELER:

Tercih kılavuzuna göre Devlet Üniversitelerine Kütüphaneci alımı yapılacak. Alımlar, Abdullah Gül Üniversitesi 1, Ankara Üniversitesi 1, Dicle Üniversitesi 2, Fırat üniversitesi 1, Kastamonu üniversitesi 1, Kırşehir Ahi Evran üniversitesi 1, Konya Teknik Üniversitesi 1, Recep Tayyip üniversitesi 1, Sakarya üniversitesi 1, Sinop Üniversitesi 1, Şırnak Üniversitesi 1, Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi 1, Trakya Üniversitesi 1 ve Türk Tarih Kurumu Başkanlığı 1 olmak üzere kamuya toplamda 15 Kütüphaneci alımı yapılacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

- Türk vatandaşı olmak. (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara başvuramazlar.)

- 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibariyle alınmış olması gerekmektedir.)

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

- Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.(Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

ÖZEL ŞARTLAR:

Kütüphaneci pozisyonu için adaylardan özel olarak bazı nitelikler aranıyor. Bu niteliklerin başında Eğitim ve KPSS şartı geliyor.İşte detaylar.

KPSS Şartı: Alımlar KPSS merkezi yerleştirme ile yapılacak olup adaylardan  2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacaktır.

Eğitim Şartı: Tercih kılavuzuna göre adaylardan Nitelik kodlarından 4099 ve 4101 kodları aranıyor. 

4099 Nitelik koduna göre, Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik veya Kütüphanecilik lisans programından mezun olmaları gereklidir.

4101 Nitelik koduna göre ise, Kütüphanecilik ve Bilgi Çalışmaları lisans programından mezun olmak.şartı aranıyor.

BAŞVURU İŞLEMLERİ:

KPSS 2019/2 tercih kılavuzuna hala tercihler devam ediyor. 03 Aralık 2019 tarihinde başlayan tercihler en geç 12 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecek olup adaylar tercihlerini ÖSYM resmi internet adresi üzerinden tercih ücreti ile yapacaklardır. Söz konusu tercih kılavuzlarına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.