Geçtiğimiz günler itibariyle Devlet Personel Başkanlığı resmi web adresinden duyurulan tercih işlemleriyle alakalı süreç devam ediyor. 14 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecek tercih sürecinde, hak sahiplerinin ilanlara tercihleri alınıyor. DSİ bünyesinde görev almak isteyecek 2828 sayılı kanun dahilindeki hak sahiplerinin, tercih işlemlerinden sonra noter huzurunda kura çekilecek ve işe yerleştirilmeleri sağlanacaktır. Başvuru yapacak adaylarda aranacak şartlar ve diğer detaylara aşağıda yer vermeye çalışacağız.

DSİ Memur Alımı Kadroları

Yapılacak olan alımlara yönelik tercih kılavuzları yayımlanmış durumdadır. Bu tercih kılavuzunda da aktarıldığı üzere DSİ bünyesine ilkokul ve lise eğitim düzeylerinden alımlar söz konusudur. Alımlarda ilkokul düzeyinden 12, lise eğitim düzeyinden ise 26 kişinin alımı yapılacaktır. Tercih işlemleriyle gerçekleşecek başvuruların ardından, noter huzurunda kura çekilecektir. Kura çekiminin ardından kazanan adaylar belirlenecek ve işe yerleştirmeleri için gerekli evrakların teslimi beklenecektir. Evraklarını teslim eden ve şartlara uygun olduğu doğrulanan hak sahiplerinin, ilgili kadrolar dahilinde memur olarak Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) bünyesinde istihdamı sağlanacaktır. Hak sahipliğine yönelik olarak kılavuzda şu ibarelere yer verilmiştir:

a. Haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış,
b. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl
süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya
devam eden,
c. 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona
erdiği tarihten itibaren beş yıl içinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına
başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişilerin katılması mümkündür. 

Tercih işlemleri 14 Aralık 2018 tarihine kadar yürütülmeye devam edecektir. Adayların DSİ kadroları için tercihlerini bu tarihe kadar yapmaları gerektiğini hatırlatarak, ilgili kılavuzlara ve daha fazlasına aşağıda yer alacak bağlantıdan ulaşabileceklerini bildirmek isteriz.

Kılavuz için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim