MEB tarafından bugün açıklanan tercih kılavuzu doğrultusunda kamuya toplamda 19921 öğretmen alımı yapılacak olup ayrılan bu dağılım arasından yabancı dil öğretmenlikleri için toplamda 2270 kadro belirlenmiştir. Farklı yabancı dil branşları çerçevesinde ilgili şartları sağlayan ve KPSS puanı bulunan adaylar açıklanan kılavuz doğrultusunda tercihlerini gerçekleştirecek. Kadro dağılımı ve diğer detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Hangi Branşlarda Alım Yapılacak?

Toplamda 19921 öğretmen alımı içerisinde 2270 kişi ile yabancı dil öğretmenliği tercih kılavuzu içerisindeki yerini almıştır. Buna göre İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça olmak üzere ayrılan kadrolar ve kadro sayılarına ilişkin rakamlar şu şekildedir:

Adaylar; Almanca,Arapça, Fransızca ve Rusça alanlarına KPSSP120 puan türünden, diğeralanlar bakımından ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almışolmaları kaydıyla başvurabilecektir. Bu kapsamda başvurular geçerli olanKPSS puan üstünlüğü esasına göre değerlendirilecektir. Birden fazla sınava(2018 ve 2019) katılan adayların, yüksek olan KPSS puanı başvuru formunaotomatik olarak yansıtılacaktır.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Adayların başvurular 6 ile 10 Ocak 2020 tarihleri arasında MEB üzerinden tercih işlemlerini gerçekleştirecek olup 21 Ocak 2020 itibari ile sözlü sınav yerleri yine MEB üzerinden açıklanacaktır. Buna göre adaylar, 5 ile 22 Şubat tarihlerinde sözlü sınavlara katılacak ve bu sınavların sonuçları ise 25 Şubat tarihinde açıklanacaktır. Atama tercihleri ise 9 ile 13 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup nihai sonuçlar ise 18 Mart 2020 tarihinde MEB üzerinden yayınlanacak.

Editör: TE Bilisim