11-20 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek KPSS 2018/2 tercihlerine yönelik kadroları, alım yapan kurumları ve tercih yapacak adayların dikkat etmesi gereken konuları sitemiz isinolsa.com üzerinden sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz. Daha önce yaptığımız haberlerde tercihlerde kullanılacak nitelik kodlarını, özel koşulları, lisans-önlisans-lise kadrolarını ve adayların tercih sürecinden sonra avantaj elde etmesine imkan tanıyacak bazı sertifkalara değindik. Bu haberlerimize yönelik bağlantılara aşağıdan erişim sağlayabilirsiniz.

Adaylara avantaj sağlayacak belgeler için tıklayınız.

Kadrolar, kodlar ve tercihlerin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirmeler için tıklayınız. (Resimli anlatım)

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ (DHMİ) 381 MEMURLUK KADROSU

İlgili KPSS 2018/2 kılavuzunda da aktarıldığı üzere Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) bünyesine lise, önlisans ve lisans kadrolarından olmak üzere toplamda 381 memur alımının yapılacağı kamuoyuna duyurulmuştur. Bu alımlarda adaylar başvurularını KPSS puanlarıyla tercih kılavuzu üzerinden gerçekleştireceklerdir. Tercihlerde bulunmadan önce adaylarda aranan niteliklere ve özel koşullara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Nitelik kodları ve özel koşullar hakkında bilgilendirme haberimiz için tıklayınız.

DHMİ 381 MEMUR ALIM KADRO DAĞILIMI

DHMİ bünyesine tercihler üzerinden alınacak 381 memur kadrosu için kadro dağılımlarına göz atıldığında; lise düzeyinden 61, önlisans düzeyinden 103 ve lisans düzeyinden ise 217 kişinin memuriyet yolu gözükmüş durumdadır. Bu bağlamda tercih işlemlerini gerçekleştirmek isteyen adaylar, ilk önce tercih sürecine yönelik mutlaka bilinmesi gerekenlere değindiğimiz haberimize göz atmalıdırlar. Tüm bilgilendirmeleri okuduktan sonra adaylar DHMİ kadrolarını tercih edebilirler. Bilindiği üzere tercih işlemleri ÖSYM üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre bilgisi girilerek gerçekleştirilmektedir.

Tercih sürecinde dikkat edilmesi gerekenler için tıklayınız.

 

Editör: TE Bilisim