Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne lise mezunu Önlisans ve Lisans mezunu toplam 112 memur alımı yapılacak.

Kamu kurumlarına personel alımı yapılmaya devam ediyor. 2020 yılının ilk Merkezi atamalar olan 2020/1 KPSS tercihleri 23 Temmuz 2020 tarihinde başladı. 2500 den fazla kadro için adaylar ÖSYM üzerinden başvurularını gönderilecekler. Başvuru yapacak adaylar tercih kılavuzunda ilan edilen farklı eğitim düzeylerinden lise Önlisans ve Lisans mezunu olarak 2018 yılı KPSS puan türüne göre P3 P93 ve P94 puan türlerinden tercihlerini gönderilecekler. Buna göre kamu kurumu düzeyinde devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün lise mezunu 5 önlisans mezunu 37 ve 4 yıllık Lisans mezunu 70 memur alımı yapmak üzere ilanlar açıkladı.

DHM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HANGİ KADRODA MEMUR ALIMI YAPACAK!

Devlet Hava Meydanı işletmesinin lise mezunu kadrosundaki alımlar teknisyen ünvanında olacak Denizli, Hatay, Iğdır, Ordu illerinde taşra teşkilatlarında birer kişilik alım gerçekleştirilecek. Bu kadrolarda başvurularda 2061 nitelik koduna sahip olmak isteniliyor. Peki 2061 puan nitelik kodu nedir? 2061 puan nitelik kodu ortaöğretim kurumlarının makine teknolojisi alanı ve dallarından mezun olma şartına göstermektedir. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün önlisans mezunlarının tercihleri arasında gösterebileceği kadrolarda tekniker ARFF memuru, memur kadroları geliyor. Bu kadrolarda toplam 29 tercih yapılabilecek. Lisans mezunlarına yönelik olarak yapılacak alımlarda ise af memuru, apron memuru, programcı, mühendis kadroların alım gerçekleştirilecek.

LİSE MEZUNU;

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI;

T.C. Vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, 657 sayılı devlet memurları kanununun 48. Maddesindeki genel şartları taşımak, TCK 53. Maddeisinde e olan suçlardan ceza almamış olmak, taksirli suçlar hariç olmak üzere altı aydan hapis cezası almamış olmak, sağlık şartlarını taşıyor olmak başvuru kadroların gerekli olan diline sahip olmak eğitim şartlarına uygun olmak gerekmektedir.

https://www.isinolsa.com/memur-alimlari/kpss-20201-tercihleri-ile-2582-memur-alinacak-lise-on-lisans-ve-h34297.html

Editör: TE Bilisim