TCDD memur alımı yapacağını ilan etmişti. Geçtiğimiz haftalarda yayımlanmış olan ilana göre Devlwet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde görevlendirmek üzere 4 kişilik boşluk ile Memur kadrosunda Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacağını bildirmişti. İlgili ilana başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başlamıştı ve artık sona ermektedir. Adaylar başvurularını bazı nitelikler doğrultusunda gerçekleştirecek olup artık son güne gelindi. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için bir kez daha detayları sizinle paylaşıyoruz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

TCDD müfettiş yardımcılığı Giriş sınavına başvuru yapmak isteyen adaylardan aşağıdaki nitelikler talep edilecektir.

  • 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı niteliklere haiz olmak,
  • 01 Ocak 2020 tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak,
  • Yapılacak soruşturma sonunda sicil ve karakter bakımından Müfettişliğe engel olacak bir hali bulunmamak,
  • Sağlık açısından görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Temsil niteliği itibariyle, Müfettişliğin gerektirdiği yeterlikte bulunmak,
  • Yapılacak sınava ilk veya ikinci defa giriyor olmak gibi genel nitelikler aranıyor.

EĞİTİM ŞARTI:

Hukuk, Siyasal, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile en az 4 yıl eğitim veren ve bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ya da yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birini bitirmiş olmanız gereklidir.

KPSS ŞARTI:

ÖSYM tarafından 2018 ve 2019 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının A Grubu, KPSS P48 bölümünden 70 ve daha üzeri puan almış ilk 80 aday içerisinde bulunmak (Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların sayısının 80 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilk 80 aday giriş sınavına alınacak olup, 80.aday ile eşit puan alan tüm adaylar da sınava çağrılacaktır)

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Devlet Demiryolları İşletmesi genel Müdürlüğüne müfettiş yardımcısı alımı başvuruları en geç 31 Ocak 2020 tarihine kadar yapılması gereklidir. Başvurular son başvuru gününe kadar TCDD Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Hacı Bayram Mahallesi, Hipodrom Caddesi, No: 3, 06050 AltındağAnkara adresine şahsen veya posta ile yapılabilecek, bu tarihten sonra ulaşan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim