Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivlari Başkanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı duyuruya göre 76 memru alımı yapacak. Başvuruların sona ermesi ile birlikte adaylar değerlendirmelerin nasıl yapılacağını ve sonuçların ne zaman açıklanacğaını merak ediyor. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilgili ilanın detaylarını paylaşacağız.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Devlet Arşivlari Başkanlığı 29 kasım 2019 tarihi ile yayımladığı ilana göre 76 kişilik boş kadro ile sözleşmeli memur alımı yapılacağını belirtmişti. Başvurular 02 Aralık 2019 tarihinde başlamış ve 13 Aralık 2019 tarihinde sona ermiştir. Bu kapsamda adaylar başvurularını yaptı ve şimdi ise sonuçları merak ediyor.

ATAMALAR HANGİ POZİSYONLARA YAPILACAK?

Devlet Arşivleri Başkanlığı toplamda 76 kişilik boş kadrosu ile,

  • 25 Restoratör,
  • 25 tekniker,
  • 20 Teknsyen,
  • 2 Mühendis,
  • 2 Diyetisyen
  • 2 Diğer Teknik Hizmetler personeli alımı yapacak.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

Devlet Arşivleri Başkanlığı için memur alımları adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından almış oldukları puan ile yapılacak. Bu kapsamda adaylardan 2018 yılında almış oldukları lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puanları esas alınarak en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar sıralama yapılacaktır. Sıralamaya göre kadro sysının 4 katı kadar aday değerlendrmeye alınarak sınava tabii tutulacak.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK!

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında herhangi bir bilgi vermedi. Ancak Yıl sonuna kadar açıklanması bekleniyor ve adaylar sonuçlarını Devlet Arşivleri Başkanlığı resmi internet adresi olan www.devletarsivleri.gov.tr adresi üzerinden sonrada yapılacak duyuru ile sınav günü, saati ve yeri açıklanacaktır. Sınav hakkında bilgi almak ve ilanın tam metnine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Sonuçlar açıklandığında anında bildirim alabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek anında sonuçlardan haberdar olabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim