Danıştay Başkanlığı her sene boş pozisyonlara göre memur alımı gerçekleştirmektedir. Yıl içerisinde fazla alım yapmadığı için takip edilen kurumlar listesinde yer alamasa da memurlara verilen haklar ve çalışılan pozisyon oldukça iyi olduğu için beklenenden daha fazla başvuru alan kurumlar arasında yer almaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığında yayımlanan bildiri ile Danıştay Başkanlığının memur alımı yapacağı duyuruldu. Peki toplam kaç memur alımı yapılacak? Detaylar nedir?

Kaç Memur Alımı Yapılacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyurulan bildiride Danıştay Başkanlığının memur alımı yapacağı duyuruldu. Peki toplam kaç memur alımı yapılacak. Yayımlanan bildiriye göre 5 memur alımının yapılması beklenmekte olup memurlar Bilgisayar Mühendisi ve İnşaat Mühendisi kadrolarında istihdam edecek.

Kimler Başvurabilir

Danıştay Başkanlığı yayımladığı bildiri ile 5 memur alımı yapacak. Peki bu alıma kimler başvurabilir

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları
taşımak,
31/12/2016 tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak,
2016 KPSS (B) Grubu lisans sonuçlarına göre (KPSS P3 puan türünden) en az yetmiş (70)
puan almış olmak.
Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

Yukarıda belirtilmişi olan nitelikler Danıştay Başkanlığı tarafından aranmakta olup başvurular 17 Ekim 2016 tarihinde başlayıp 19 Ekim 2016 tarihinde sona erecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıda belirtilmiş olan linki takip edip üye olduktan sonra başvurularını internet üzerinden yapabilirler. Yine detaylar ve bildiri için aşağıda ki metni takip ediniz.

http://www.basvuru.danistay.gov.tr
Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim