Cumhurbaşkanlığına bağlı olan İletişim Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda memur alımı yapacağını bildirdi. Resmi İnternet adresi üzerinde ilan edilmiş duyuruya göre 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında yazılı ve sözlü sınav ile memur personel alınacak.

ALIM YAPILACAK KADROLAR NEDİR?

Basın, yayın ve enformasyon faaliyetlerinde ve özellikle simültane tercüme hizmetlerinde çalıştırılmak üzere 2 adet Basın-Enformasyon Personeli ile İngilizce 3, Fransızca 1, Almanca 1, Çince 1, Arapça 1, Rusça 1, dillerinden toplam sekiz 8 adet Mütercim-Tercüman, olmak üzere toplam on (10) adet sözleşmeli personel alınacaktır.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 4, 5, 6 ve 7 nci bentlerinde belirtilen şartları taşımak.

b) Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren İngiliz Dili/Dil Bilimi/Eğitimi/Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık veya Çeviri bilim bölümlerinden veya eğitim fakültelerinin İngilizce bölümleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

(c) Erkek adaylar için, askerlik hizmetini yapmış veya tecilli/muaf olmak.

(d) Yabancı dil belgelerinin denkliği hususunda ÖSYM Başkanlığının 18/09/2017 tarihli Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Yönergesi ve 25/02/2016 tarihli Eşdeğerlik Tablosu esas alınacaktır.

Basın-Enformasyon Personeli pozisyonu (2 adet) için aranılan şartlar:

  • ÖSYM Başkanlığınca yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (YDS) katılarak en az (B) düzeyinde İngilizce bildiğini belgelemek veya bu seviyede bildiğine ilişkin uluslararası geçerliliği bulunan bir dil belgesine sahip olmak
  • İkinci bir dil bilmek tercih sebebi sayılacaktır.

Mütercim-Tercüman pozisyonu (8 adet) için aranılan şartlar:

  • Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren İngiliz, Fransız, Alman, Çin, Rus ve Arap Dili/Dil Bilimi/Eğitimi/Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık veya Çeviri Bilim bölümlerinden veya eğitim fakültelerinin İngilizce, Fransızca, Almanca, Çince, Rusça ve Arapça bölümleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak. 
  • İngilizce, Fransızca ve Almanca dili için ÖSYM Başkanlığınca yapılan 2019 yılı Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) katılarak, KPSS P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak(diğer dillerden başvuruda bulunacak adaylarda KPSS puanı aranmayacaktır.).
  • ÖSYM Başkanlığınca yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (YDS) katılarak İngilizce dili için en az (A) düzeyinde, diğer yabancı dillerde (Fransızca, Almanca, Arapça, Rusça, Çince) en az (B) düzeyinde bildiğini belgelemek veya bu seviyede bildiğine ilişkin uluslararası geçerliliği bulunan bir dil belgesine sahip olmak (Yabancı dil belgesinin 2018-2020 yıllarında alınmış olması gerekmektedir.).

BAŞVURULAR:

İletişim Başkanlığı memur alımı başvuruları 08 Mayıs 2020 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 15 gün içerisinde yani 25 Mayıs 2020 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir.

Başvurular İş Talep Formu ve istenilen diğer belgeleri İletişim Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Daire Başkanlığının [email protected] e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir. Başvuru evrakı Başkanlığımıza ulaşan adaylara e-posta yoluyla bilgi verilecek olup, Başkanlığımızca tarafına hafta sonu hariç iki gün içinde bilgi verilmeyen adayların başvurusunu yenilemesi gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim