Ülkemizde cezaevlerinde çalışmak isteyen binlerce aday bulunuyor. CTE Alımları genelde İKM ( İnfaz ve Koruma Memuru ) pozisyonunda yapılıyor. Ülkemizde bir çok Bakanlık bünyesine memur alımı dahil ediyor. Adalet bakanlığı CTE alımları da bu yıl oldukça gecikti. Bu yönde ilan bekleyen on binlerce aday için tüm detayları sizlere İşin Olsa ekibi olarak aktaracağız.

6 BİN ÜZERİNDE KADRO BEKLİYORUZ!

Geçtiğimiz yıllarda yapılan Gardiyan Alımı ilanlarına baktığımızda alımlar 6 bin üzerinde yapılmış. 2019 yılında Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 6126 İnfaz ve Koruma Memuru alımı yapmıştı. Bu bağlamda adaylar 2020 yılı için yapılacak İKM alımı için alım kadrosunun en az 6 bin olmasını bekliyor.

Ülkemizde devam etmekte olan işsizlik bir çok kişinin ümidini kesti. COVİD-19 sebebi ile de bir çok kişi işsiz kaldı. Bu yönde herkes kamu kurumlarında veya Bakanlıklarda görev almak istiyor. KPSS ye girmiş olan adaylar içerisinden alım yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak Bakanlıktan beklediğimiz sayı en az 6 bin kişidir.

İKM ALIMLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

İnfaz ve Koruma memuru alımları için ilanı uzun süredir bekliyoruz. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül 19 Eylül 2020 tarihinde yaptığı açıklamada alımların kısa süre içerisinde yapılacağını belirtmişti. Ancak herhangi bir tarih verilmedi. Bu yılda 2020 yılı KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar ilanı bekleye başladılar bile. Ancak İKM Alımları Lise Mezunu adaylar içerisinden yapıldığından Lise KPSS Sonuçları 24 aralık 2020 tarihinde açıklanacak.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün İnfaz ve Koruma memuru alımları içinde ilanın 24 Aralık 2020 tarihinde sonra yayımlanacağını düşünüyoruz.

İKM ( GARDİYAN ) ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

CTE adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacak. Özel olarak ise, yaş, boy, KPSS, Eğitim gibi nitelikler aranacak. Genel Olarak;

  • Türk Vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar,(…) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,
  • Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

KPSS Şartı: ÖSYM tarafından yapılan Merkezi sınavdan en az 70 puan almış olmak şarttır.

Yaş Şartı: Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak.

Eğitim Şartı: En az lise veya dengi okul mezunu olmak.

Boy Şartı: Erkeklerde 170 cm. kadınlarda 160 cm. ‘den kısa boylu olmamak. Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak.

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI!

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 08 Aralık 2020 tarihi itibari ile yeni yönetmelik yayımlandı. Gelen yönetmeliğe göre İnfaz ve Koruma memuru yönetmeliği değiştir. Yönetmeliğin tamamına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER:  Adalet Bakanlığı Memur Alımı Sınav Yönetmeliği Değişti! Resmi Gazetede Yayımlandı!

İnfaz ve Koruma Memuru Alımı ilanı yayımlandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim