Adalet Bakanlığına bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü son zamanlarda yayımladığı ilana göre toplamda 471 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacağını belirtti. Alımlar farklı kadrolarda ve farklı özel nitelikler yapılacak. Bu kapsamda bakanlık, İdare Memurluğu öğrencisi, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Öğretmen ve Veteriner hekim olmak üzere 5 farklı kadro da memur alımı yapacağını ifade etti.

Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizler için bu haberimizde CTE memur alımı için tüm ilanları tek sayfada topladık ve bu sayede ilanlar hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabileceksiniz.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü alımını yapacağı memur kadroları için adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile bağlantısı bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış ve merkezi sınavın yapıldığı tarih itibari ile 35 yaşından büyük olmamak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.

171 MEMUR ALIMI İLANI:

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 01 Temmuz 2019 tarihinde yayımladığı ve hala başvuruları devam eden ilana göre 171 kişilik memur kadrosu ile alım yapıyor. Söz konusu ilana erkek ve bayan adaylar başvuru yapabilmekte olup adaylara giriş sınavı sistemi uygulanacaktır.

171 Memur Alımı Kadro Dağılımı Nedir?

Adalet Bakanlığı CTE, 108 psikolog, 24 sosyal çalışmacı, 36 öğretmen ve 3 veteriner hekim olmak üzere toplamda 171 memur alımı yapacak.

Özel Şartlar Nedir?

  • Psikolog unvanına başvuracak adaylar için psikoloji lisans,
  • Sosyal çalışmacı unvanına başvuracak adaylar için sosyal hizmetler lisans,
  • Öğretmen unvanına başvuracak adaylar için Milli Eğitim Bakanlığınca, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yüksek öğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin ilan tarihindeki çizelgede sayılan yüksek öğretim programından mezun olanlardan eğitim fakültesi mezunları dışındaki bölümler için sınıf öğretmenliği sertifikası veya pedagojik formasyon belgesi bulunmak veya alanı ile ilgili ortaöğretim tezsiz yüksek lisans programını bitirmiş olmak,
  • Veteriner hekim unvanına başvuracak adaylar için veteriner hekimliği lisans programlarından mezun olmak.

Başvurular Ne Zaman Nasıl Yapılıyor?

İlgili ilan için adaylar başvurularına 22 temmuz 2019 tarihi itibari ile başladılar ve en geç 07 Ağustos 2019 tarihine kadar başvuruların yapılması gerekmektedir. Başvurular, Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı bilgi işlem şube müdürlükleri, şeflikleri ve bürolarına şahsen yapılacak olup, posta yoluyla yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

300 İDARE MEMURU ALIMI İLANI:

Resmi Gazete'de 30 Temmuz 2019 tarihi itibari ile yayımlanmış olan ilana göre Adalet bakanlığına bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü memur alımı yapacak. Yayımlanan ilana göre Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak amacı ile sözlü sınav ve mülakat ile 9-5 inci dereceli kadrolara 300 kişilik boşluk ile idare memuru öğrencisi alımı yapacak.

İdare Memuru Öğrencisi alımı için adaylardan özel olarak, En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak şartı aranacak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Adaylar ilgili ilan için başvurularına 19 Ağustos 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 02 Eylül 2019 tarihine kadar mesai saati bitimine kadar Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılıklarına bağlı bilgi işlem şube müdürlükleri, şeflikleri ve bürolarına bizzat yapılacak, posta yoluyla yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.

İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Ayrıca yeni memur alımı ilanlarından haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz. İlgili ilanlara başvuru yapacak erkek kadın adaylar ile görüşmek için İşin Olsa Sosyal medya hesaplarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim