Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü memur alımı yapacak. Erkek ve Kadın adaylar içerisinden 400 kişilik kadro ile İdare Memuru alımı yapacak. Bu kapsamda Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 9 ve 5 inci kadrolarında görevlendirecek 100 Kadın ve 300 Erkek İdare Memuru Öğrencisi alacak. Alımlar sözlü sınav ve mülakat sınavı ile yapılacak. Başvuru sürecini bekleyen adaylara bu haberimizde bilgi vereceğiz.

BAŞVURU SÜRECİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLIYOR!

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü söz konusu ilanı geçtiğimiz hafta duyurmuştu. Adalet Bakanlığı ilanları yayımlanmaya başladı ve bu yönde başvurularda başlıyor. Adaylar başvurularına 27 Kasım 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 11 Aralık 2020 tarihine kadar yapılacak.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

CTE İdare Memuru Alımı için başvurular sadece Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılıklarına bağlı bilgi işlem şube müdürlükleri, şeflikleri ve bürolarına bizzat yapılacak, posta yoluyla yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği ile Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezleri Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 29'uncu maddesi hükümlerindeki şartlar aranacak.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmamak şartları aranacak.

CTE İdare Memuru Nedir? Görevi ve Maaşı Ne Kadar?

İDARE MEMURU ALIMI ÖZEL ŞARTLARI:

KPSS Şartı: 2020 Yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Eğitim Şartı: En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak.

BAŞVURU SÜRECİNDE YAŞANACAK GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

Android İşin Olsa Uygulamamız

İOS İşin Olsa Uygulaması

Editör: TE Bilisim