CTE 400 İdare Memuru Alımı Yapacak. Geçtiğimiz günlerde başvuruları alınan adaylardan sonuçlar bekleniyor. Binlerce aday Memur Alımı ilanına başvuru yapmıştı ve şimdi başvuru sonuçları bekleniyor. Sonuçların henüz açıklanması ile birlikte sonuçların 2021 yılına kaldığını söyleyebiliriz. Peki Sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşin Olsa ekibi olarak sizlere bilgilendirme yapacağız.

400 İdare Memuru Alımı Başvuruları Sona Erdi!

Adalet Bakanlığına baağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 400 İdare Memuru alımı yapacağını bildirmişti. Kadın Erkek adaylar içerisinden başvuru alındı. Bu kapsamda alım kontenjanına göre 300 Erkek aday ve 100 Kadın aday alımı yapılacak. Başvurular 27 Kasım 2020 tarihi ile başlaması ile 11 Aralık 2020 tarihinde sona erdi.

Başvuru Sonuçları Bekleniyor!

Binlerce Kadın ve Erkek aday başvuruda bulundu. Bilindiği üzere İdare memuru Alımı İçin KPSS puanı ile başvuru alınmıştı. Adayların Lisans seviyesindeki 2020 yılı KPSSP3 puan türünden en az 70 Taban puanı ile başvuru yaptılar. Adaylar sonuçları geçtiğimiz hafta bekliyordu. Ancak sonuçlar açıklanmadı. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Başvurular Değerlendirme Aşamasında!

Başvuru yapmış olan adaylar 70 KPSS taban puanı ile başvuru yaptı. Adayların başvuruları değerlendirmeye alındı ve KPSS puanı sırasına göre kadro sayısının 5 karı kadar aday değerlendirilerek 2000 kişinin sonucu açıklanacak. Sonuçlarda olumlu sonuç alan 2 bin kişi sınavlara katılmaya hak kazanacak.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

CTE İdare Memuru alımı için sonuçlar geçtiğimiz hafta ve bu hafta başı ile bekleniyordu. Ancak geçtiğimiz yılda yapılan İdare Memuru alımına baktığımızda sonuçların başvurulardan sonra 35-40 gün içerisinde açıklandığını görmekteyiz.

Sonuçlar 2021 Yılına Kaldı!

Başvurularının 11 Aralık 2020 tarihi ile bitmesinin ardından adaylar sonuç beklemeye başladı. Başvuru sonuçları 10 - 20 Ocak 2021 tarihleri arasında beklenmektedir. Başvuru sonuçları açıklandığında anında bildirim almak için;

İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Sözlü Sınav Konuları Nedir?

- İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi 40,

- Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 20,

- Genel kültür 40,

puan olmak üzere toplam100 puan üzerinden değerlendirilecektir. İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi tespit edilirken; genel hukuk, infaz mevzuatı ve ceza infaz kurumu idaresine ilişkin konuların bir veya birkaçından soru sorulacaktır.

Mülakat Konuları:

- İlgilinin davranışı ve genel fiziki durumu 50,

- Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği 50,

puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Öğrenci adayının sözlü sınavda ve mülâkatta başarılı sayılabilmesi için her birinden 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alması gerekmektedir.