Devlet Personel Başkanlığı ve Adalet bakanlığının resmi internet sayfasında yapılan duyuruya göre, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine farklı pozisyonlarda toplamda 389 kişilik boş kadro ile memur personel alımı gerçekleştiriyor. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine alımını yapacak olduğu pozisyonlar için başvurular 13 Ekim 2017 tarihi itibari ile başladı. Adaylar başvuru şartlarını taşımaları ve Adalet bakanlığı tarafından yapılacak sınavda başarılı olmaları durumunda kadrolara yerleşebilecekler.

ALI KADROLARI NELERDİR?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine farklı kadrolarda alım yapmaktadır. Buna göre Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine, 89 Büro Personel, ( Ceza İnfaz Kurumu Katibi ), 58 Diğer Sağlık Personeli ( Sağlık Memuru ), 91 Teknisyen, Destek Personeli pozisyonunda 75 Şoför, 42 Aşçı ve 34 Kaloriferci olmak üzere toplamda 389 memur alımı yapacak.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Yukarıdaki boş kadrolara başvuru yapacak adaylar, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, En az lise mezunu olmak üzere Önlisans veya lisans mezunu olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Merkezi Sınavın ( KPSS 2016 9 yapıldığı yılında Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Son başvuru tarihi itibari ile 18 Yaşını tamamlamış olmak şartları aranacaktır.

Adaylardan özel olarak, Büro personeli için, Fakülte veya yüksek okulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak.

Sağlık memuru kadrosu için, Meslek liselerinin hemşirelik, toplum sağlığı veya acil tıp teknisyenliği bölümlerinden ya da bu bölümlerin lisans veya önlisans programlarından mezun olmak.

Şoför kadrosu için, E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Teknisyen için, Yerleştirileceği pozisyonun gerektirdiği teknik bilgiye sahip olmak.

Aşçı ve Kaloriferci pozisyonları için, Halk Eğitim Müdürlükleri veya diğer resmî kurum ve kuruluşların ilgili branşta düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmak, şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün yaptığı duyuruya göre başvurular 13 Ekim 2017 tarihi itibari ile başladı. Adaylar başvurularını en geç 25 Ekim 2017 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadrılar. Ayrıca ilanın tam metnini inceleyerek daha detaylı bilgi sahibi olabilir ve başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim